Nekdanji trener: Furyju ne bo lahko

SK Fight 1. Mar 202412:35 0 komentarjev
Tyson Fury
Foto: INPHO/WilliamxCherryx

Po njegovi zadnji zmagi proti nekdanjemu UFC prvaku Francisu Ngannouju ne manjka tistih, ki vse bolj dvomijo, da Tyson Fury še priprada samemu vrhu težke kategorije, medtem pa je super obračun z Oleksandrom Usykom vse bližje.

Tyson Fury v borbi proti Francisu Ngannouju ni navdušil. Na koncu je do zmage prišel po deljeni odločitvi sodnikov, kar je vzbudilo nemalo dvomov glede njegove forme, čeprav prav tako ne manjka tistih, da je britanski zvezdnik enostavno podcenjeval orjaka iz Kameruna. Kot je namignil tudi njegov oče John Fury, svetovni prvak po verziji WBC že med pripravami naj ne bi treniral tako kot bi moral, kar mu v ringu zagotovo ni koristilo.

Oleksandr Usyk je na drugi strani po dveh zmagah proti Anthonyju Joshuoi premagal še Daniela Duboisa in drugič zapored ubranil naslov svetovnega prvaka po verzijah WBA, WBO in IBF. S tem je poslal jasno sporočilo Furyju, ki je nedavno zaradi ureznine nad očesom zahteval prestavitev borbe za naslov absolutnega prvaka, ki nas sedaj čaka 18. maja v Savdski Arabiji.

Da Furyja čaka vse prej kot enostavna naloga, meni tudi njegov nekdanji trener Ben Davison. “Ja, to je velika, neverjetna borba. Verjamem, da bo noro, saj sta njuna karakterja ravno nasprotna, a po drugi strani sta si zelo podobna. Komaj čakam, kaj se bo dogajalo pred borbo in ali nam bosta odkrila del taktike. Številni pravijo, da bi Tyson lahko izkoristil svojo velikost, da bi prišel do zmage, toda pravo vprašanje je, ali on to lahko vsili svojemu nasprotniku,” se je v pogovoru za Full Circle spraševal Davison in dodal: “Če se bo boril na napačen način, mu velikost ne bo veliko pomagala. Številni se motijo, ko mislijo, da je Usyk zgolj borec, ki samo teče po ringu. On je pravzaprav zelo agresiven. Zanimivo bo v klinču, saj je Usyk tehnično zelo dober boksar. Toda razlika v velikosti je enostavno takšna, da ničesar ne morete predvidevati. Tyson je tudi zelo dober v klinču, tam kjer pa Usyk lahko prevladuje v tehniki, pa je Fury lahko enakovreden zaradi velikosti.”

Davison je opozoril tudi na sodnika v ringu, ki ga čaka težka naloga. “Zanimivo bo videti, kaj bo sodnik dovolil v ringu. Vsi vemo, kako vsestranski je Tyson, vendar nikoli ne veš, kako se bo lotil dvoboja,” je sklenil Ben Davison.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!