“Nisem se bal nožev in pištol, ne bom se niti Beterbieva”

SK Fight 27. Jan 202313:54
Artur Beterbiev Anthony Yarde
Foto: AP Photo/Ian Walton

Medtem ko se v Almadi (v živo na SK HD) začenja nova judoistična sezona, bo pozornost ljubiteljev boksa tokratni konec tedna usmerjena v Wembley Areno, kjer bo še neporaženi nokavter Artur Beterbiev branil naslov svetovnega prvaka po verzijah WBC, IBF in WBO v poltežki kategoriji proti Anthonyju Yardu (ob 20:00 v živo na SK 4).

Artur Beterbiev v poltežki kategroiji “seje strah” praktično od trenutka, ko je prestopil med profesionalce, saj je prav vseh 18 dvobojev dobil z nokavtom.

“Njegov odstotek nokavtov je fenomenalen. Pravzaprav sem jaz do svojih nokavtov prišel v manjšem številu rund, vendar mu moram izraziti spoštovanje. Je kot žoga za uničenje, to pa me motivira. Če je on žoga, potem moram jaz biti zid, ki ji bo končno stopil na pot,” je optimističen izzivalec Anthony Yarde (23-2, 22 s KO).

Številni so pred borbo veliko govorili o psihični moči prvaka in temu, da je Beterbiev večino svojih nasprotnikov “zlomil” še preden so stopili v ring.

“Ne bojim se niti enega človeka – soočal sem se z ljudmi, ki so imeli nože in pištole. Soočal sem se s številnimi nasprotniki in nikoli se nisem prestrašil. Jaz sem že pokazal svoj karakter, ko sem leta 2019 odpotoval v Rusijo, da bi se boril s Sergejem Kovalevim. Če bi takrat bil v igri Beterbiev, bi naredil enako. Strah ne živi v mojem telesu. Strah prinaša dvom, jaz pa ne dvomim v sebe. Verjamem, da se bo razpletlo po mojih željah, borim pa se na mestu, kjer sem tudi začel svojo profesionalno kariero,” je še dodal Yard.

Londončan je prvega od svojih dveh porazov doživel ravno proti Sergeju Kovalevu v Čeljabinsku leta 2019 v nepozabnem obračunu.

Komentari

Vaš komentar