“Peklenske” priprave Furyja – brez seksa šest tednov

SK Fight 2. Dec 202216:33
Tyson Fury
Foto: Reuters/Andrew Couldridge

Svetovni boksarski prvak v težki kategoriji po verziji WBC Tyson Fury bo v soboto tretjič branil šampionski pas. Nasprotnika The Gyspy Kinga bo rojak Derek Chisora, ki ga je v karieri že dvakrat premagal. Neposredni prenos spektakla iz Londona v soboto od 19:00 naprej v živo na SK 2.

Tyson Fury bo tretji dvoboj z Derekom Chisoro začel v vlogi velikega favorita z izkupičkom 33-0-1, medtem ko je statistika Chisore veliko slabša (33-12), ob tem je izgubil tri od zadnjih štirih obračunov.

Treba je priznati, da sta bila dva od omenjenih treh porazov zelo tesna proti vsega spoštovanja vrednima nasprotnikoma (Joseph Parker in Oleksander Usyk).

“Slišim kritike, kako s*****o, a nikoli v življenju niso prejeli udarec. Dva konja sta na dirki in v takšnem položaju nikoli ne smeš podcenjevati nasprotnika. Vse se lahko zgodi in nekaj ne gre po načrtih. Velikokrat sem videl prvake, kako podcenjujejo izzivalce in že vpišejo zmago ter razmišljajo o novih nasprotnikih. Na drugi strani njihov nasprotnik dela mirno in vestno in potem ga j****o nokavtira. To se dogaja ves čas,” je pred spektaklom na stadionu Tottenhama v angleški prestolnici dejal Fury.

V ringu kot podivjani zajec

“Takšen scenarij se meni nikoli ne bo zgodil, ker jaz spoštujem vsakega človeka, s katerim sem kadarkoli stopil v ring. Vsakič, ko sem v telovadnici dajem od sebe 110 odstotkov. V to borbo sem vložil devet tednov priprav. Nisem seksal šest tednov, to se mi še nikoli ni zgodilo. Želim priti v ring kot podivjan zajec. Derek me bo želel nokavtirati, jaz pa njega. To bo kot igrica Donkey Kong, nimam veliko za povedati,” je še dodal 34-letni boksar, ki je prvič svetovni prvak postal leta 2015 po zmagi proti Vladimirju Kličku.

Da bodo gledalci primerno ogreti dočakali osrednji dogodek večera, bosta pred tem poskrbela mladi nokavter Daniel Dubois (18-1, 17 s KO) in Kevin Lerena (28-1, 14 s KO).

Komentari

Vaš komentar