Povratek WFC-ja z mešanico mladosti in izkušenj

SK Fight 21. Feb 202311:23
WFC skupinska
Foto: Jan Kocjan

Hala Tivoli bo konec aprila v znamenju borilnih veščin. WFC (World Freefight Challenge) se 23. aprila 2023 v velikem slogu vrača v Ljubljano. Že petindvajseta izvedba borilnih spektalov WFC obeta najrazburljivejši dogodek v zgodovini MMA na slovenskih tleh in bo potekala v partnerstvu z organizacijo Brave Combat Federation.

V več kot sedemnajstih letih obstoja je združenje WFC postalo sinonim za borilne športe pri nas in v regiji. Tokrat bodo gledalci v Hali Tivoli pozdravili nekaj najobetavnejših domačih borcev, v kletko pa se bo podalo veliko tudi že uveljavljenih imen, ki navdušujejo pod okriljem WFC in BRAVE. Vse skupaj obljublja nove razsežnosti tega priljubljenega športa pri nas.

Na novinarski konferenci so pred mikrofone stopili štirje borci, ki bodo aprila v Hali Tivoli zastopali slovenske barve: David Forster, Samo Petje, Miha Frlic in Marko Drmonjič. Ob njih pa sta se slovenski javnosti predstavila tudi odlična Pavel Dailidko (Litva) in Erko Jun (Belgija/Bosna in Hercegovina).

David Forster je nov obraz med borci. Domžalčan z veliko mero samozavesti pričakuje tivolski nastop. Samozavesti ne manjka niti Mihi Frlicu. Jeseni je opozoril nase, saj je v postal amaterski evropski podprvak, zdaj pa ga čaka prestop med profesionalce. “Komaj čakam, da se pomerim z najboljšimi. Razen dolžine borb preveliki razlik ni, zaupam vase in z optimizmom zrem v prihodnost,” je povedal 23-letni Frlic.

Aprilski WFC bo krstni tudi za Sama Petjeta. Če je Forster v svet MMA prišel iz boksa, je bil Petje doslej doma v kickboksu in tam tudi zelo uspešno nastopal. Pred novinarje je stopil tudi Litvanec Pavel Dailidko. 31-letni borec se bo v kletki Tivolija boril še z enim Slovencem, in sicer Luko Podkrajškom.

“Luke ne poznam, do boja z njim je še osem tednov, dovolj, da se nanj ustrezno pripravim,” je povedal 194 cm visoki Dailidko, ki nosi vzdevek The Experiment. “Sem mešane krvi, malo Litvanca, Poljaka, Belorusa, veliko me je skupaj, pravi eksperiment, je nekoč dejal moj trener. In pri tem nadimku je ostalo,” pojasnjuje borec, ki med profesionalci še ne pozna poraza.

Marko Drmonjič Erko Jun
Eden od pionirjev slovenskega MMA-ja Marko Drmonjić (desno) bo kariero skenil pred domačimi gledalci v obračunu proti Erku Junu (levo). Foto: Jan Kocjan

Organizatorji napovedujejo močno mednarodno zasedbo s kar dvajsetimi borci. Ena glavnih borb bo gotovo med Slovencem Markom Drmonjičem in Erkom Junom, Bošnjakom živečim v Belgiji. Drmonjič, za katerega bo to zadnja borba v karieri, je vesel, da se bo poslovil proti izredno težkemu nasprotniku. “To je bila moja želja, nenazadnje je bila taka celotna moja športna pot. Nasprotnika počasi spoznavam, ga spoštujem in komaj čakam na boj,” pravi 39-letni Drmonjič, ki se je pred novinarji tudi prvič iz oči v oči srečal z Junom.

“Tudi jaz Marka spoštujem. Vem, kaj vse je storil za naš šport v preteklosti in vem, kaj me čaka. A do borbe ne bova preveč prijateljevala,” je z nasmeškom dodal Erko Jun, ki je zelo aktiven in uspešen tudi na družabnih omrežjih in med najbolj priljubljenimi MMA borci v Evropi.

Petindvajseti WFC bo potekal v veliki dvorani ljubljanskega Tivolija. “Za veliko, hokejsko, dvorano smo se odločili zaradi velikega zanimanja med sponzorji in gledalci. Vstopnice smo v predprodajo spustili v ponedeljek,” je zbranim sporočil predsednik združenja WFC Zlatko Mahič in dodal, da je sodelovanje z bahrajnskim Brave Combat Federation korak naprej za obe organizaciji v vse bolj popularnem športu. Da je to v prvi vrsti šport, je vodilo, ki se ga še posebej držijo pri Brave CF. Njegov predsednik Mohammed Shahib iz Bahrajna je bil vesel vnovičnega obiska v Slovenji. “Tu se počutim kot doma. Sodelovanje z WFC je odlično, MMA je šport in kot takega ga želimo razvijati. Borilne spektakle organiziramo po vsem svetu, bili smo že v 29. državah sveta,” se je pohvalil Shahib, ki je na čelu združenja že od ustanovitve Brave CF pred sedmimi leti. Ljubljanski event bo njihov 70. po vrsti, v svetu borilnih veščin pa se pri Brave trenutno ponašajo z največjo rastjo.

Komentari

Vaš komentar