Preložnik pripravljen na spektakel v Areni

SK Fight 3. Sep 20229:21 0 komentarjev
Nejc Preložnik (desno)
Nejc Preložnik (desno) je edini slovenski predstavnik na spetkaklu pod imenom Fight Nation Championship. Foto: Fight Nation Championship/Facebook

V petek so v Pulju opravili tudi z uradnim tehtanjem, kar pomeni, da je vse pripravljeno na borilni spektakel v tamkajšnji rimski areni.

Skupno bo na sporedu devet zanimivih dvobojev. V glavni borbi večera bo domačin Ivan Vitasović branil naslov prvaka v težki kategoriji, ko se mu bo po robu postavil izkušeni Brazilec Geronimo Mondragon Dos Santos, ob tem bo FNC prvič v zgodovini okronal tudi najboljša v srednji in peresni kategoriji. Za naslov najboljšega v srednji kategoriji se bosta pomerila Đani Barbir in Andi Vrtačić, v peresni pa bo Danijela Bažanta izzval Iuri Alcantara.

Preložnik za malenkost težji od Jurakića

V enemu od najbolj ohranjenih rimskih amfiteatrov na svetu bomo imeli po zaslugi Nejca Preložnika (peresna kategorija) svojega predstavnika tudi Slovenci. Član T’n’T Gyma se bo v sedmi profesionalni borbi v karieri pomeril proti Denisu Jurakiću. Preložnik je imel na tehtnici 66.1 kilograma in je bil nekoliko težji od svojega nasprotnika, ki mu je tehtnica pokazala 65.7 kilograma.