Tudi slovenski gladiator del spektakla v Areni

SK Fight 19. Avg 202210:29
FNC
Foto: Fight Nation Championship/Facebook

Eden od najbolj ohranjenih rimskih amfiteatrov na svetu, arena v Pulju, bo prvi vikend v septembru gostil borilni spektakel v organizaciji FNC. V glavni borbi bo domači matador Ivan Vitasović branil naslov prvaka v težki kategoriji, med "gladiatorji", ki bodo znova zavzeli mitsko Areno, tudi Slovenec Nejc Preložnik.

Sedmi borilni spektakel pod okriljem FNC oziroma Fight Nation Championship vsem ljubiteljem MMA-ja v regiji prinaša “do slej še neviden borilni spektakel”, so na uradni Facebook strani zapisali organizatorji. V Puli bomo v enem večeru priča kar trem borbam za naslov prvaka, v šesti največji ohranjeni rimski areni na svetu pa bomo imeli svojega predstavnika tudi Slovenci.

V glavni borbi večera bo domačin Ivan Vitasović branil naslov prvaka v težki kategoriji, ko se mu bo po robu postavil izkušeni Brazilec Geronimo Mondragon Dos Santos.

Če bo Vitasović branil naslov v težki kategoriji, bo FNC v Puli prvič v zgodovini okronal tudi najboljša v srednji in peresnolahki kategoriji. Za naslov najboljšega v srednji kategoriji se bosta pomerila Đani Barbir in Andi Vrtačić, v peresnolahki pa bo Danijela Bažanta izzval Iuri Alcantara.

Preložnik bo branil barve Slovenije

Del spektakla v Areni bo tudi eden najprepoznavnejših MMA obrazov na Balkanu Ivica Trušček (The Terror se bo v obračunu veteranov pomeril proti Srbu Savu Laziću), po dolgem času si bo MMA rokavice nadel Mladen Kujundžić, da bomo imeli svojega predstavnika tudi Slovenci, pa bo poskrbel Nejc Preložnik.

Član T’n’T Gyma se bo v sedmi profesionalni borbi v karieri pomeril proti Denisu Jurakiću. Srb je z nokavtom večera navdušil na FNC 5, tokrat pa se vrača po petih mesecih odsotnosti. Enako velja tudi ta Preložnika, ki je zadnji nastop vpisal v sklopu organizacije BRAVE.

Komentari

Vaš komentar