Za zdaj nič od super borbe Beterbiev vs. Bivol

SK Fight 3. Feb 20238:24
ARTUR BETERBIEV
Foto: xJoelxPlummerx

Ljubitelji boksa so se po novi zmagi Arturja Beterbieva nadejali super borbe proti Dmitryju Bivolu za združitev vseh naslovov svetovnega prvaka v poltežki kategoriji, a omenjenega obračuna v bližnji prihodnosti ne bomo videli.

Novico je potrdil tudi Mauricio Sulaiman, predsednik WBC-ja.

“Ruskim in beloruskim boksarjem je prepovedano, da se borijo za enega od naslovov, dokler traja napad Rusije na Ukrajino. Naše stališče je jasno in tu se nič ne spreminja. To velja tudi za Bivola,” poudarja Sulaiman.

Artur Beterbiev ima sicer tudi kanadski potni list, kar mu omogoča nemoteno udejstvovanje v boksarskem ringu. Beterbiev je minuli konec tedna ubranil naslov svetovnega prvaka po verzijah WBC, IBF in WBO z zmago proti Anthonyju Yardu. Za boksarja rojenega v Dagestanu je bila to zmaga številka 19 na prav toliko obračunih in prav vse je vpisal z nokavtom.

Dmitry Bivol (21-0, 11 s KO) je zadnjo zmago vpisal lanskega noveombra, ko je v Abu Dabiju po sodniški odločitvi premagal Gilberta Ramireza in ubranil naslov svetovnega prvaka po verziji WBA.

Namesto Bivola, bo naslednji nasprotnik Beterbieva Callum Smith. “Gre za nekdanjega prvaka v super-srednji kategoriji. To bo sijajen obračun dveh odličnih boksarjev,” je prepričan Sulaiman.

Komentari

Vaš komentar