Alcarazov eksperiment, branilka naslova ‘out’ (VIDEO)

ATP 9. Mar 202410:19 0 komentarjev

Carlos Alcaraz je po turbulentnem začetku v Indian Wellsu vendarle napredoval v 3. krog, potem ko je premagal Italijana Mattea Arnaldija, medtem ko je Jelena Ribakina nastop odpovedala.

Alcaraz je v prvem nizu povedel z zalogo “brejka” (4:3), kar ni zdržalo dolgo.

Arnaldi je takoj vrnil udarec, poravnal na 4:4, kasneje pa podaljšano igro odigral po svojih najboljših zmožnostih, medtem ko je Španec samo v prvem nizu storil več kot 20 neizsiljenih napak. Gledalci na osrednjem igrišču v kalifornijski puščavi Coachella so nato videli povsem drugo pesem.

“Carlitos” je nehal “eksperimentirati” z returniranjem v igrišču, raje stopil za osnovno črto in žogo pobiral v padcu, kar je obrodilo sadove. Najprej je Arnaldiju “zavezal kravato”, v tretjem pa spet hitro pobegnil in odločilni del srečanja dobil s 6:1.

Za nagrado se bo jutri meril proti Kanadčanu Felixu Auger Aliassimu, s katerim v medsebojnih srečanjih beleži negativno bilanco 1:3.

Težave z želodcem

Lanska zmagovalka turnirja WTA v Indian Wellsu Kazahstanka Jelena Ribakina je zaradi težav z želodcem odpovedala nastop na letošnjem turnirju v tem kalifornijskem kraju.

Ribakina, zmagovalka Wimbledona leta 2022, je bila na omenjenem turnirju četrta nosilka, a je morala odpovedati dvoboj drugega kroga z Argentinko Nadio Podorosko. “Na žalost moram oznaniti, da letos ne bom mogla nastopiti v Indian Wellsu zaradi težav z želodcem,” je v izjavi povedala Ribakina.

Kazahstanka je v lani v finalu omenjenega turnirja premagala Belorusinjo Arino Sabalenko.

Danes bo v Indian Wellsu turnir začel tudi prvi nosilec in prvi igralec sveta Novak Đoković. Predvidoma malo pred polnočjo po našem času se bo meril z Avstralcem črnogorskih korenin Aleksandrom Vukićem.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!