Novak: Nič nimam proti, če me testirajo tudi 30-krat

ATP 17. Okt 20182:43 > 2:45
Lintao Zhang/Getty Images

Drugi lopar teniškega sveta Novak Đokovič je spregovoril o protidopinškem sistemu, ki je po njegovem mnenju dobro zastavljen in učinkovit.

“Antidoping pravila so morda malce bolj stroga, saj mora vsak igralec skozi vsak dan v letu povedati kraj ali prostor, kjer boš preživel vsaj uro ali dve. Na drugi strani to protidopinškim agencijam daje možnost, da nas testirajo in vemo, da je povsem enako tudi za ostale teniške igralce. Mislim, da je to pošteno, vsaj iz mojega zornega kota. Nič nimam proti temu, da me na leto testirajo 10-krat, 20-krat ali 30-krat, saj vem, da tako testirajo tudi druge,” je dejal Novak Đoković, ki je z zmago na Mastersu v Šanghaju v ponedeljek napredoval na drugo mesto ATP lestvice, kjer je prehitel Rogerja Federerja.  

Novak še dodaja, da se s temi pravili protidopinških agencij ščiti identiteta tega športa: “Verjamem, da smo teniški igralci med najbolj čistimi športniki na svetu in nimam nič proti testiranju, če tako poskrbimo, da tako tudi ostane. Nič nimam proti jemanju krvnih vzorcev, a imam raje, da se odvzema urin, ker igel ne maram preveč.”

Za konec pa je popularni Nole dejal še to, da morajo zveze v te agencije vlagati denar, saj lahko le tako poskrbijo, da se s strogimi pravili zaščiti šport in igralce.