Bolečino preusmeril v zgodovinski dosežek svoje šole

Tenis 25. Maj 202410:08 0 komentarjev
Filip Planinšek
Filip Planinšek. Foto: Twitter/Alabama Men's Tennis

Mladi slovenski teniški igralec Filip Planinšek navdušuje v ZDA. Uvrstil se je v finale študentskega NCAA turnirja.

Filip Jeff Planinšek je ameriški študentski NCAA turnir začel kot 29. nosilec, presenetljivo pa se je prebil v veliki finale. To mu je uspelo kot sploh prvemu študentu v zgodovini univerze Alabama.

V polfinalu je 22-letnik iz Hoč presenetil devetopostavljenega Ozana Barisa (univerza Michigan State), ugnal ga je s 7:5, 5:7 in 7:6 (6). V podaljšani igri tretjega niza je že zaostajal s 6:3, nato pa dobil pet zaporednih točk za velik preobrat in še večjo zmago.

Med drugim je na poti do finala ugnal petega nosilca Micaha Braswella (Teksas). V finalu se bo pomeril s 23. nosilcem Michaelom Zhengom (univerza Columbia).

Ob uspehu je povedal:  “Trenutno se ne morem načuditi svojemu dosežku. NCAA finale, prvi v zgodovini Alabame. To je res nekaj nepojemljivega. Uživam v vsaki tekmi, se zabavam, vse se kar naenkrat poklaplja. Sem v finalu in nočem samo igrati finala, hočem osvojiti turnir.”

Ob tem je priznal: “Zagotovo je bilo to leto drugačno in težje kot vsa prejšnja leta. Enostavno smo se morali navaditi živeti z bolečino.” Lani poleti mu je namreč umrla mama.

V letošnji sezoni je 22-letnik prišel do 26. zmage, ob tem ima 13 porazov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!