“Luka je ustvarjen za takšne trenutke”

Košarka 25. Maj 20248:01 0 komentarjev
Luka Dončić
Luka Dončić je odločil drugo tekmo serije konferenčnega finala. Foto: Profimedia

Dallas za uvrstitev v veliki finale lige NBA potrebuje še dve zmage. Luka Dončić je s ključno trojko preko Rudyja Goberta Maverickse popeljal do prednosti z 2:0 v seriji proti Minnesoti.

Luka Dončić je tekmo končal z 32 točkami, 10 skoki in 13 asistencami, zadel je pet metov za tri točke. Najboljše predstave je znova prihranil za takrat, ko jih je Dallas najbolj potreboval.

Tega se zavedajo tudi njegovi soigralci. Kyrie Irving je po izjemni zmagi v Minnesoti povedal: “Je samozavesten in brez strahu. Vrgel bo “s parkirišča”. Ustvarjen je za takšne trenutke. Nisem presenečen, sem pa ponosen.” Tudi Irving je blestel, dosegel je 20 točk.

Dončića so še dodatno motivirali igralci Minnesote in navijači v areni. “Ne moreš me pokrivati,” je Dončić po trojki za zmago dejal Rudyju Gobertu, “Pojdite domov,” pa je po tekmi velel navijačem Volkov.

“Morali smo ostati skupaj s pozitivno energijo. Uspel nam je izjemen preobrat,” je na novinarski konferenci po tekmi povedal slovenski reprezentant.

O trojki, ki je odločila tekmo, je dodal: “Videl sem nekaj prostora in vrgel za tri točke. Odločil sem se v trenutku. V nekem trenutku smo v gosteh zaostajali za 18 točk in se vrnili, kar je nor povratek.”

Do finala lige NBA Dallas ločita še dve zmagi. “Super. A misliti moramo le na naslednjo tekmo,” Dončić ostaja previden. “Utrujen sem, ne morem razmišljati,” je še priznal.

Dončić Irving
Foto: Profimedia

“Ko je Luka dobil žogo, smo mu želeli dati prostor in mu dovoliti, da dela, kar zna. Načrt je bil, da Luka dobi žogo in mu pustimo, da naredi to, kar zna v teh trenutkih. Pogovarjali smo se, da bi zadeli za dve, ker je bil tak zaostanek. Toda, ko je začel plesati z Gobertom, se je videlo, da sledi met za tri in ostalo je zgodovina,” je po tekmi dejal trener Mavs Jason Kidd.

Po tekmi se je Dončić pridružil legendarni zasedbi oddaje Inside the NBA. “Igral bom ne glede na vse,” je povedal ob Shaquillu O’Nealu in Charlesu Barkleyju in ostalih.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!