Juvanova nekoliko predčasno končala sezono

Tenis 3. Nov. 202117:33
Delite:
Kaja Juvan

Slovenska teniška igralka Kaja Juvan je nekoliko predčasno sklenila sezono na najvišji ravni. Dvajsetletna Ljubljančanka je v tej sezoni dosegla najvišjo uvrstitev na lestvici WTA v karieri, ko je pred mesecem dni zasedla 90. mesto. Trenutno je 101. igralka sveta, na lestvici rezultatov te sezone pa 70.

Trenutno druga najboljša slovenska igralka, pred njo je na lestvici WTA Tamara Zidanšek na 33. mestu, je v tej sezoni zaslužila natanko 562.605 ameriških dolarjev (486.040 evrov), dobila pa je 20 dvobojev ob 20 porazih. En turnir serije WTA je dobila med dvojicami, ko je skupaj z Natelo Dzalamidze iz Rusije slavila avgusta v romunskem Cluju (pesek).

Na domačem turnirju v Portorožu se je uvrstila v polfinale, kar je bila njen najboljši posamični izid na turnirjih serije WTA 250. Na turnirjih velike četverice pa je dvakrat igrala v tretjem krogu, in sicer na OP Avstralije, tam se je na glavni turnir prebila skozi kvalifikacije, in v Wimbledonu, kjer je v prvem krogu izločila kasnejšo olimpijsko prvakinjo, Švicarko Belindo Benčič.

“Odločila sem se, da na tej točki končam sezono. Zdaj si bom privoščila nekaj počitka, potem pa začela priprave na naslednjo sezono,” je na družbenih omrežjih sporočila Juvanova.

Juvanova je imela v tej sezoni tudi nekaj težav s covidom-19, za katerim je zbolela marca letos v Mehiki, potem pa je potrebovala precej časa, da se je vrnila na turnejo.

Komentari

Vaš komentar