To so skakalke, ki bodo lahko tekmovale v Vikersundu

Smučarski skoki 14. Mar 202420:10 0 komentarjev
Klinec Križnar Vikersund
Foto: Profimedia

Norveška turneja Raw Air se zaključuje z dvema tekmama na letalnici v Vikersundu. Na največji napravi na svetu bo tekmovalo 17 tekmovalk, od tega tri Slovenke. Vključno s svetovno rekorderko Emo Klinec.

Pred smučarskimi skakalkami je znova zgodovinski konec tedna. Potem ko so lani v Vikersundu sploh prvič tekmovale na letalnici, a preizkušnja ni štela za točke svetovnega pokala, se bo to tokrat spremenilo. V soboto in nedeljo (obakrat z začetkom ob 10. uri) se bodo tekmovalke merile na največji napravi na svetu.

Pravico nastopa ima 15 tekmovalk iz skupnega seštevka svetovnega pokala, še pet mest pa je bilo prostih za t.i. wild-card. Po odločitvah trenerjev bo na koncu na startni listi 17 skakalk, med njimi bodo tudi tri Slovenke: nosilka rumene majice Nika Prevc, ki lahko že v soboto tudi matematično potrdi veliki kristalni globus (če osvoji šest točk več od Eve Pinkelnig), aktualna svetovna rekorderka Ema Klinec in Nika Križnar.

Poleg njih bodo letele še Norvežanke Eirin Maria Kvandal (tudi vodilna na norveški turneji), Silje Opseth in Thea Minyan Bjoerseth, Avstrijke Eva Pinkelnig, Jacqueline Seifriedsberger in Lisa Eder, Japonke Juki Ito, Sara Takanaši in Nozomi Marujama, Nemki Katharina Schmid in Selina Freitag ter Kanadčanka Alexandria Loutitt, Francozinja Josephine Pagnier in Finka Jenny Rautionaho.

Svetovni rekord trenutno meri 226 metrov, 19. marca lani pa ga je postavila Ema Klinec. Bomo letos videli novo rekordno znamko?

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!