Savdijci prirejajo teniški turnir, kot ga še ni bilo

Tenis 7. Feb 202417:39 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Savdska Arabija bo letošnjega oktobra gostila teniški turnir z imenom "Šest kraljev", kjer želijo zbrati največja imena svetovnega tenisa. Nagrade, ki jih ponujajo, so pričakovano vrtoglave.

Po golfu, formuli 1 in nogometu želi Savdska Arabija močan pečat pustiti tudi v tenisu. Država bo v oktobru gostila turnir, na katerem bodo nastopili najboljši igralci na svetu. Na turnir jih je zvabila z bogatim denarnim skladom, saj bo po pisanju britanskega Telegrapha vsak udeleženec prejel 1,5 milijona evrov, zmagovalec pa bo pobral neverjetnih šest milijonov evrov.

Za kako enormne zneske gre, pove podatek, da je italijanski teniški igralec Jannik Sinner z zmago na nedavnem odprtem prvenstvu Avstralije zaslužil rekordnih 2,8 milijona evrov.

Na turnirju, ki bo ekshibicijski in tako ne bo prinesel točk na ATP lestvici, bodo sicer poleg Sinnerja nastopili tudi Carlos Alcaraz,Danil Medvedeva in Holger Rune, udeležbo pa sta potrdila tudi Rafael Nadal inNovak Đoković.

Kot še dodaja Telegraph, si Savdijci aktivno prizadevajo, da v svojo državo pripeljejo tudi sklepni turnir ženskega mastersa.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!