Srbski mediji ogorčeni nad “mučenjem Đokovića”

Tenis 6. Jan 202210:40 > 10:47 5 komentarjev
Foto: Guliverimage

Škandal, mučenje, brezplačno mučenje najboljšega na svetu ... Vse to so besede, s katerimi se srbska (športna) javnost zgraža nad dogajanjem v Melbournu. Spomnimo, avstralske oblasti številki ena s teniške lestvice, Srbu Novaku Đokoviću, ne pustijo vstopa v državo zaradi neveljavne vize. Preverili smo, kako se na to odzivajo srbski mediji.

Vse o dogajanju iz Melbourna


Odzivi srbskih medijev so pričakovani. Praktično povsod je mogoče zaslediti naslove, ki govorijo škandalu, političnih zarotah in nepoštenosti, ki se na letališču v Melbournu dogaja najboljšemu teniškemu igralcu zadnjih let.

Zapis iz portala b92. Foto: Zajem zaslona
Zapis iz portala Alo! Foto: Zajem zaslona
Zapis iz portala novosti.rs. Foto: Zajem zaslona

Srbe je močno zmotila izjava Rafaela Nadala. Španski teniški igralec, z 20 osvojenimi grand slami izenačen z Đokovićem na vrhu večne lestvice (enako jih je osvojil tudi Švicar Roger Federer), je po dvoboju v Melbournu na turnirju serije ATP 250 podal svoje mnenje o situaciji. Dejal je, da vsaka odločitev prinaša posledice in da so pogoji za igranje v Avstraliji že dolgo jasni. Za srbske medije je izjava Nadala šokantna, saj so očitno pričakovali, da bo podprl Đokovića.

Zapis iz portala Alo! Foto: Zajem zaslona

Kurir.rs piše celo o tem, da je Španec zdaj pokazal pravi obraz.

Zapis s portala kurir.rs. Foto: Zajem zaslona

Kot piše Telegraf, pa je največji problem to, da Nadal v svoji izjavi Đokoviću posredno sporoča, naj se cepi, niti besede pa ni namenil “neživljenjskim razmeram”, v katerih je Srb preživel zadnjih 24 ur.

Zapis portala Telegraf. Foto: Zajem zaslona

Pri portalu novosti.rs pa so zapisali, da je “sramotna” tudi kazen, ki naj bi zdaj grozila Đokoviću. Omenja se namreč, da bi lahko Beograjčan dobil prepoved vstopa v Avstralijo vse do leta 2025.

Zapis iz portala novosti.rs. Foto: Zajem zaslona

Pri že omenjenemu portalu Alo! pa so opozorili na to, da so Avstralci “zlobni”. Kot vse kaže, bo namreč Đoković do nedelje zvečer ostal v imigrantnem centru, brez svojih najbližjih. Posebno težavo predstavlja predvsem to, da je za pravoslavne vernike danes božični večer. “Kje imate dušo?” se sprašujejo srbski novinarji.

Foto: Zajem zaslona

Prava drama iz Avstralije sicer močno odmeva na vseh družbenih omrežjih, številni so ob tej priložnosti našli tudi trenutek za lastno slavo. Ogromno je zmontiranih fotografij, memov, gifov … Ena najbolj posrečenih je tista, ko naj bi vlogo carinika, ki Đokoviću pregleduje potni list, igral Roger Federer. A tudi ta je več kot zmotila nekatere Srbe, pri Sportskem Žurnalu so jo označili za sramoto.

Foto: Zajem zaslona