Tamara v Indian Wellsu že med najboljših 32

Tenis 9. Okt 202122:25 > 22:30 1 komentar
Getty Images

Tamara Zidanšek se je z zmago nad Hrvatico Ano Konjuh (6:4, 5:7, 6:3) prebila v šestnajstino finala turnirja serije 1000 v Indian Wellsu.

Zidanškova je talentirani igralki iz Dubrovnika v prvem nizu vzela servis pri vodstvu 5:4.

Tudi drugi niz se je začel po okusu slovenskih ljubiteljev tenisa. Konjičanka je nanizala tri zaporedne igre, Konjuhova pa je vrnila udarec s štirimi zaporednimi “gemi”. Odlično je tokrat funkcionirala predvsem taktika igranja na “forehand” Hrvatice.

Toda v odločilnih trenutkih drugega dela srečanja je bila nasprotnica dovolj natančna in po uri in 35 minutah z asom izenačila na 1-1 v nizih, potem ko ji je najprej uspel “break” za 6:5 in potem še gladka igra na svoj začetni udarec.

V tretjem nizu je do izraza prišla boljša fizična pripravljenost, ki je tehtnico očitno nagnila na stran letošnje polfinalistke Rolanda Garrosa. “Tami” je v tem delu s pridom izkoriščala svoj izjemen “slice” udarec ter se po točno 2 urah in četrt prebila dalje. Konjuhovo je med drugim ‘pokopalo’ kar 14 dvojnih napak.

Zidanškovo v boju za preboj med najboljših 16 na turnirju v kalifornijski dolini Coachella čaka še ena Hrvatica, Ajla Tomljanović, ki pa že lep čas nastopa za Avstralijo. Slednja je presenetljivo ugnala 5. nosilko turnirja, Garbiñe Muguruzo (6:3, 1:6, 6:3).

Tamara in Ajla sta se pomerili že šestkrat, nazadnje je v Nürnbergu dvoboj predlani na pesku dobila Zidanškova, Tomljanovićeva pa skupno vodi 4:2.