Zidanškova podaljšala slovensko pravljico v Parizu!

Grand Slam 6. Jun 202111:00 > 14:37
Tamara Zidanšek
Tamara Zidanšek (Foto: Guliverimage)

Tamara Zidanšek se na grand slamu v Parizu veseli novega največjega uspeha v karieri! Na pesku Roland Garrosa je proti Romunki Sorani Cirstea prikazala izjemno preudarno igro in se prvič v karieri uvrstila v četrtfinale turnirja največje četverice! Dvoboj na stadionu Suzanne Lenglen je dobila s 7:6 (4) in 6:1!

Tamara Zidanšek je že v petek postala prva Slovenka po letu 2008 s prebojem v osmino finala turnirja za grand slam. Takrat je to v New Yorku uspelo Katarini Srebotnik.

Zdaj je 23-letnica iz Slovenskih konjic postala prva tenisačica v zgodovini samostojne Slovenije, ki se je na turnirjih za grand slam prebila med najboljših 8 igralk!

V tretjem krogu je bila boljša od Čehinje Katerine Siniakove, ko je slavila po velikem preobratu. Po polomu v prvem nizu se je Slovenka v nadaljevanju zbrala in z zmago 0:6, 7:6 (5) in 6:2 uvrstila v osmino finala. Že takrat je pokazala, kako mentalno močna je in podobno preudarnost in mirnost v najtežjih trenutkih dvoboja pokazala tudi proti Romunki Soriani Cirstea, ki je na lestvici WTA kar 41 višje od 85. uvrščene Slovenke.

Tamara Zidanšek se v Parizu ne zaustavlja. (Foto: Rob Prange)

Prvi niz: 7:6 (4)

Zidanškova in Cirstea sta dvoboj začeli z dvema odvzetima servisnima igrama. V nadaljevanju pa precej suvereno dobili vse preostale igre na svoj servis.

Še najbolj vroče je bilo v 12. igri, ko je Tamara zapravila kar štiri žogice za izenačenje na 6:6 in naposled Romunki omogočila priložnost za odvzem servisa ter s tem zmago v nizu. Zidanškova se je rešila z izjemno forehand paralelo in po dveh dobrih servisih izsilila podaljšano igro.

V tiebreaku je prvi mini break pripadel 23-letni Slovenki, za vodstvo s 3:2, potem ko je Cirstea žogico poslala v avt. Romunka je takoj odgovorila z dobro skrajšano žogico. Nato je Tamara dobila obe točki na servis Romunke in si priigrala tri žogice za niz! Izkoristila je drugo in dobila prvi niz osmine finala!

Tamara Zidanšek Tamara Zidanšek
Tamara Zidanšek (Foto: AP Photo/Christophe Ena)
Tamara Zidanšek Tamara Zidanšek
Tamara Zidanšek (Foto: Guliverimage)
Tamara Zidanšek Tamara Zidanšek
Tamara Zidanšek (Foto: Guliverimage)
Tamara Zidanšek Tamara Zidanšek
Tamara Zidanšek (Foto: Guliverimage)
Tamara Zidanšek Tamara Zidanšek
Tamara Zidanšek (Foto: Guliverimage)

Drugi niz: 6:1

Tamara je drugi niz začela z velikimi težavami na svoj servis, a zdržala pritisk in obranila kar tri žogice za odvzem. To se je naposled pokazalo kot odločilno, saj je z odlično obrambo povsem zlomila voljo Romunke.

Zidanškova je momentum prenesla že v naslednjo igro, si priborila tri vezane žogice za break in z backhand paralelo izkoristila drugo!

V nadaljevanju je gospodarila na igrišču osrednjega stadiona v Parizu. Slovenska junakinja je z izjemno preudarno igro Romunki servis zlomila še drugič in nato z odličnim servisom povedla s 5:0 v nizu!

Cirstea je poskušala preobrniti potek dvoboja, si tudi priigrala eno žogico za break, a je Zidanškova v slogu največjih šampionk znova odgovorila in se po uri in 26 minutah igre veselila novega uspeha za slovenski tenis.

V četrtfinalu se bo pomerila z boljšo iz dvoboja med 20. nosilko, Čehinjo Merketo Vondroušovo in 33. nosilko, Španko Paulo Badosa.

Roland Garros, četrti krog:

Tamara Zidanšek (Slo) : Sorana Cirstea (Rom) 7:6 (4), 6:1

Komentari

Vaš komentar