Vprašali so jo, če je v sorodu z ‘Zizoujem’

Grand Slam 11. Jun 202120:31 > 20:46
Tamara
Uroš Skaza

Tamara Zidanšek je doma, danes je pristala in opravila obisk pri predsedniku republike, Borutu Pahorju, ter nam namenila svojih pet minutk v zelo zapolnjenem urniku. Žal je potrdila svoje besede izpred polfinala Rolanda Garrosa, da v Tokiju na OI ne namerava nastopiti.

POVEZANO

Imela bom pet dni pavze, če vštejemo tudi ta dan, ki ga težko štejem kot premor,” je povedala Konjičanka, ki je potrdila naše domneve, da bo do Wimbledona počivala, čeprav je bila prijavljena za nastop na pripravljalnem travnatem turnirju serije 250 v nemškem Bad Homburgu.

Tako smo se odločili, ker se je vse skupaj dogajalo tako zelo hitro, potrebno se je odpočiti po tako velikem številu tekem, dolgih tekem. Poškodba? Ni nič resnega, a ne želim tvegati. Počitek, rehabilitacija in regeneracija, dokler ne bom res 100-odstotna, da sem pripravljena,” je za Sportklub povedala Tamara in dodala, da bo pred Wimbledonom na travi trenirala le v Šentjurju, kjer je edina spodobno urejena teniška zelenica na sončni strani Alp.

Od ponedeljka najbolje uvrščena Slovenka (47. mesto na WTA lestvici) nam je pojasnila, zakaj na OI ne želi nastopiti: ”

Razlog je covid, veliko športnikov se odloča za odpoved nastopa, celo same olimpijske igre so pod vprašajem. Že tako ali tako na večini turnirjev živimo v mehurčku, prireditev na Japonskem ne bi bila normalna, fokus bo na turnirjih WTA in potem priprave na olimpijske igre v Rolandu Garrosu čez tri leta (smeh).”

To pomeni, da Slovenije na OI v tenisu ne bo zastopal nihče, saj je tudi Aljaž Bedene odpovedal pot v deželo vzhajajočega sonca.

Zidanškova se je ob tej priložnosti v Vili Podrožnik slavnostno podpisala na slovensko zastavo, last predsednika Boruta Pahorja. Slednji trobojnico, kot sam pravi, hrani kot nekakšen hram slavnih slovenskega športa in na njen pridno zbira podpise vseh svetovno uveljavljenih slovenskih športnikov in športnic.

Zavedam se, da smo kot narod pogosto razdeljeni, a športniki in športnice ste pomemben dejavnik, da na te naše razlike vsaj začasno pozabimo, za kar se ti v imenu vseh državljanov želim zahvaliti,” je dejal Pahor.

Na vprašanje, ali bo ob nedavnem super dosežku slovenskega tenisa ter napredovanju po lestvici WTA navzgor sedaj malce “pozabila” na igranje med dvojicami z Nizozemko, Arantxo Rus, je Tami odvrnila: “Z njo sva se že pred Parizu dogovorili, da končujeva sodelovanje. V nadaljevanju sezone bo moja partnerica med pari Američanka, Sabrina Santamaria (op. a.: trenutno 65. igralka sveta med dvojicami).”

Dobili smo tudi potrditev, da bo 23-letna Konjičanka ne glede na okoliščine nastopila na letošnjem domačem turnirju serije 125. Portoroška Marina ga bo gostila med 20. in 26. septembrom. Snuje nastop v konkurenci dvojic z Andrejo Klepač.

Zidanškova je priznala, da je po uvrstitvi v polfinale prejela precej več mednarodne medijske pozornosti, takšnih in drugačnih vprašanj, toda vseeno nihče verjetno nikoli ne bo potolkel zanimanja enega izmed članov sedme sile o njenih družinskih vezeh z Zinedineom Zidaneom.

Nekoga je zanimalo, če ga poznam in če sva slučajno v sorodu. To ni bilo tu v Parizu, ampak že nekaj let nazaj. Mislim, da v Rusiji, v Moskvi,” je anekdoto izpred treh let, ko je igrala polfinale na pesku v ruski prestolnici opisala Tamara.

Za konec se nismo mogli izogniti nogometu, glede na to, da se začenja EURO. Polfinalistko Rolanda Garrosa smo povprašali o tem, komu najbolj privošči zmago. “Zadnje čase nogometa ne spremljam več podrobno, so mi bili pa vedno najbolj pri srcu Nemci, verjetno zato, ker simpatiziram z Bayernom,” je zaključila simpatična Štajerka, ki je v mladosti sledila zgledu nekaterih vrstnikov in pred velikimi tekmovanji zbirala sličice nogometašev.

Jutri si na naših straneh preberite še kratek pogovor s trenerjem ekipe Zidanšek, Marjanom Čukom.

Tamara Zidanšek sprejem
Uroš Skaza

 

Komentari

Vaš komentar