Uveljavljena Slovenka dobila zaupnico v visokih teniških krogih

Tenis 3. Okt 202321:48 0 komentarjev
FOTO: Tenis Slovenija/SPORTIDA

Krovna organizacija, ki vodi žensko teniško turnejo (WTA) je objavila rezultate volitev za svet igralk, odbor tekmovanj WTA in upravni odbor. Med izbrankami je tudi Gorenjka Anja Vreg.

Nekdanji teniški sodnici je pripadla čast, da še v drugem mandatu opravlja funkcijo predstavnice elitnih teniških posameznic (Top 20 Singles representative).

Visoki teniški funkcionarki iz Kranja se je staž tako podaljšal še za nadaljnji dve leti. Vreg, nekdanja nosilka srebrne značke za sojenje WTA dvobojev, ima v teniških krogih zelo pomembno vlogo, saj pri upravnem odboru zastopa “glas” najboljših igralk ter tesno sodeluje s svetom najvišje uvrščenih igralk, v katerega sodijo Belorusinja Victoria Azarenka, Francozinja Caroline Garcia ter Američanki Madison Keys in Jessica Pegula.

Most med igralkami in odborom

Upravni odbor WTA sestavljajo predstavnice igralk, predstavniki oziroma predstavnice turnirjev, Steve Simon kot predsednik WTA in pa prvi mož Mednarodne teniške zveze David Haggerty.

“Še naprej bom tesno sodelovala s svetom igralk ter na temelju tega pri upravnem odboru zastopala interese igralk. Ustroj je razdeljen na več komitejev, sama sem del urejanja koledarja sezone, pravil igre in kodeksa obnašanja,” je za Sportklub pojasnila Vreg.

Mandat ji je začel veljati takoj po izvolitvi, torej že v preteklem mesecu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!