Wimbledon izdal vabila: Bil bi greh, če ju ne bi bilo zraven

ATP 16. Jun 202121:14
Venus Williams je Wimbledon osvojila v letih 2000, 2001, 2005, 2007 in 2008. Foto: AP Photo/Adam Butler.

Organizatorji tretjega turnirja za grand slam v sezoni so Andyju Murrayju in Venus Williams podelili povabili za nastop, ker bi sicer glede na njuni uvrstitvi na lestvici ATP in WTA ostala brez uvrstitve. V Londonu bomo tako videli tudi dvakratnega zmagovalca in petkratno zmagovalko Wimbledona.

Britanec Andy Murray je v torek v Queens Clubu na travi zaigral prvič po kar treh letih. S 6:3 in 6:2 je premagal Benoita Paireja in se uvrstil v drugi krog. Po dvoboju so ga prevzela čustva. “Ljubim tenis,” je dejal po dvoboju in potreboval nekaj trenutkov, preden je lahko nadaljeval.

To je bil šele njegov tretji dvoboj letos. Na lestvici ATP je trenutno šele na 124. mestu, zunaj mest, ki zagotavljajo nastop na sveti travi. Zadnjič je v All England Clubu zaigral leta 2017, ko so se mu tudi začele težave s poškodbami.

Andy Murray, prvak Wimbledona v letih 2013 in 2016. Foto: AP Photo/Darron Cummings.

Poleg njega je posebno povabilo za nastop, t.i. wild card, prejela tudi Venus Williams. 40-letna Američanka je legenda Wimbledona, turnir je osvojila kar petkrat, s čimer je v odprti eri tenisa na četrtem mestu. Pred njo so le Martina Navratilova (9), Steffi Graf (7) in sestra Serena Williams (7).

Trenutno je na 103. mestu lestvice WTA. V karieri je sicer osvojila sedem turnirjev za grand slam, poleg petih v Wimbledonu je domov odnesla še dva Odprta prvenstva ZDA.

Wimbledon se sicer začne v ponedeljek, 28. junija. Nagradni sklad letos znaša 36,9 milijona funtov. Oziroma 43 milijonov evrov po trenutnem menjalnem tečaju.

Komentari

Vaš komentar