Start Slovenk v Sevilli spremljajo ugodne novice iz tabora tekmic

Pokal Billie Jean King 6. Nov 202318:25 > 18:57 0 komentarjev
FOTO: Uroš Kokol

Slovenska ženska teniška reprezentanca jutri v Sevilli začenja sklepni turnir svetovne skupine v pokalu Billie Jean King. Prva bo na igrišče za tekmo z Avstralkami ob 10. uri dopoldne stopila Kaja Juvan, njena tekmica sicer še ni znana, je pa že zdaj jasno, da bo ekipa Avstralk za duel kar precej zdesetkana.

Ljubljančanka bo ime svoje tekmice izvedela šele uro pred začetkom srečanja. Kapetan Andrej Kraševec, ki je pred odhodom opravil pogovor za našo spletno stran, je danes poudaril, da se bo po tekmah posameznic pri izboru za par dvojic prilagodil navdihu in upošteval spočitost svojih glavnih varovank. Debitantski nastop utegne dočakati Veronika Erjavec.

“Super je biti spet del ekipe. Občasno nam razmere za delo niso bile najbolj naklonjene. Boriti smo se morali za boljše ure treningov. Tudi na medijskem področju se počutimo malce zapostavljeno, a vse to skušamo obrniti na pozitivno stran. Borimo se, da jim pokažemo, da spadamo sem,” je na zadnji dan treninga povedala Kaja Juvan (102. WTA).

Oprema je imela ‘obvoz’

Kot prva slovenska igralka bo na tem tekmovanju nastopala Tamara Zidanšek, ki je trenutno na 98. na lestvici WTA. “Vedno si naredimo dobro vzdušje. Igrišče je malce posebno, je namreč na leseni podlagi, spodaj pa je votlo. Ne igramo velikokrat na takšni podlagi. Ta je namreč postavljena samo za ta dogodek, Je dovolj hitro, ampak verjetno bodo točke vseeno dolge. Tudi odboji so na trenutke malce drugačni. Imam pa dobre občutke. Avstralke so lani praktično z identično ekipo igrale v finalu, tako da je to en lep dokaz, da je na takšnih tekmovanjih pomemben tudi ekipni duh,” je rekla Zidanšek.

FOTO: Tenis Slovenija

Srečanja pokala BJK se bodo igrala na montažnih igriščih znotraj stadiona La Cartuja, ki je gostilo atletsko svetovno prvenstvo leta 1999. Slovenska reprezentanca je v Sevillo prišla v soboto, prtljaga pa je namesto v Španijo odpotovala v Frankfurt. 24 ur kasneje je oprema le prišla v prestolnico Andaluzije. Slovenija je sicer prvič udeleženka zaključnega turnirja pokala BJK, ki v takšni obliki poteka tretjič.

Kdo so jutrišnje tekmice?

Slovenijo v izločilne boje oziroma polfinale vodi le prvo mesto. Kako lepo bi bilo, da jutri “padejo” lanske viceprvakinje Avstralke. Prva zvezdnica ekipe je lanska zmagovalka OP Združenih držav Amerike v konkurenci ženskih parov Storm Hunter, ki bo v ponedeljek zaradi dobrega nastopa minuli teden prevzela prvo mesto na WTA lestvici. Kapetanka Alicia Molik ji bo za tretji dvoboj primorana priključiti nekoga drugega, kot specialistko za dvojice Ellen Perez (22. na WTA).

Ta se sicer nahaja na spisku vpoklicanih, a jutri zagotovo ne bo mogla pomagati, saj se ji je igranje na zaključnem turnirju osmerice v Cancunu zavleklo. Plus za Slovenijo!

FOTO: Profimedia

V primeru zdravja in več tekem v nogah letos, bi Avstraliji v konkurenci posameznic zagotovo najbolj pomagala naturalizirana Hrvatica Ajla Tomljanović. Toda Zagrebčanka je imela letos velike težave s kolenom ter odigrala le štiri tekme, navdušila ni. Zato se bo reprezentanca iz dežele “tam spodaj” najverjetneje morala zanesti predvsem na 100. igralko sveta Kimberly Birrell ali naturalizirano Rusinjo Dario Saville (nekoč Gavrilova). Prva letos – izven turnirjev serije ITF – nekih vidnih rezultatov nima, druga pa je navdušila zgolj s polfinalom Hamburga.

Če je vzdušje v slovenski reprezentanci res tako, kot pravijo dekleta in če so zdravstvene težave obeh najmočnejših orožij Kraševca dejansko preteklost, potem bi jutri lahko reprezentanca naredila velik korak proti polfinalu. Smotrno pa bi bilo, da je že po tekmah posameznic vse skupaj odločeno …

Na včerajšnji večerji vseh treh reprezentanc skupine B; FOTO: Tenis Slovenija

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!