Pri Olimpiji se zavedajo, na kakšen način so zmagali (VIDEO)

Nogomet 6. Nov 20236:00 5 komentarjev

Pri Olimpiji so si po gostujoči prvenstveni zmagi proti vodilnemu Celju (1:0) pošteno oddahnili. To še posebej velja za njenega trenerja Zorana Zeljkovića, ki je se je po seriji slabših predstav njegovih nogometašev znašel pod hudim pritiskom.

Čeprav je do zaključka prvenstva še 21 krogov, pa bi prav nedeljski obračun proti Celju za Olimpijo lahko bil prelomen. V primeru poraza, bi vodilni grofi Ljubljančanom namreč pobegnili na zajetnih enajst točk prednosti, tako pa so zmaji vpisali minimalno zmago in se tekmecu približali le na pet točk zaostanka.

A način, kako so prišli do nje, bo verjetno še nekaj časa razburjal ne le celjskih, temveč tudi tiste nevtralne navijače. Olimpija, ki se že tako otepa očitkov, da je pri sodnikih favorizirana, je namreč do treh točk prišla po sumljivo dosojeni najstrožji kazni v 33. minuti. Tedaj naj bi po prepričanju glavnega delivca pravice Davida Šmajca domači branilec Damjan Vuklišević v kazenskem prostoru spotaknil Nemanjo Motiko.

Čeprav je bila po uspešno izvedeni enajstmetrovki Rui Pedra do zaključka tekme še slaba ura, pa se je sumljiva situacija na koncu izkazala kot odločilna, saj Celjani kljub številnim priložnostim niso uspeli izenačiti in sploh prvič v sezoni obračun zaključili brez doseženega gola.

“Zelo pomembne tri točke. Dobro smo se zavedali, kam prihajamo. Od fantov sem pričakoval nekaj več energije, kar smo tudi dobili. Zavedamo se, na kakšen način smo zmagali in da lahko ter moramo bolje. Vedno poslušam, da nismo v formi. Če nam kljub temu uspe zmagovati, je potem, ko prideš v formo, še toliko lažje,” je po tekmi razmišljal trener Olimpije Zoran Zeljković.

Foto: Jure Banfi

Ljubljančan je imel po tekmi kar nekaj razlogov za zadovoljstvo, saj je njegova ekipa po številnih spodrsljajih v zadnjem obdobju končno prišla do odmevnejše zmage, za nameček pa še na tretji tekmi zapovrstjo ni prejela zadetka. Kljub temu pa igra Olimpije še zdaleč ni na želeni ravni. Še vedno močno šepa igra v napadu, kjer v oči bode pomanjkanje kreativnosti in navdiha. Tega se dobro zaveda tudi Zeljković, ki ga z igralci že četrtek čala nova evropska preizkušnja, ko jim bo v Stožicah na nasprotni strani igrišča stal Klaksvik.

Kaj je po tekmi še povedal Zoran Zeljković:

Foto: Jure Banfi

O tem, ali se mu je po zmagi odvalil kamen od srca:

“Malo je lažje. Zavedam se, da bi bila naša pot v primeru poraza precej težja. A pred tekmo sem dejal, da to ne bi spremenilo našega cilja, bi pa morali zaradi tega še toliko bolj garati, da bi ujeli priključek. Zdaj smo nekoliko bližje. V življenju je zelo pomembno, da veš, na kakšen način zmaguješ. Verjamem, da se tega zavedamo in da bomo z vsako tekmo še boljši.”

O tem, da še na tretji tekmi niso dosegli zadetka:

“To je neka osnova. Smo trdni v obrambi, a veste, da smo na eni tekmi tudi prejeli veliko zadetkov (Klaksvik, op. p.). Čuti se, da samozavest igralcev ni na najvišji ravni, a vse to je nekaj običajnega. Ko ti ne gre, moraš dajati od sebe še več energije, še več teči in to smo proti Celju storili. S tega vidika sem zelo zadovoljen.”

Foto: Jure Banfi

O tem, kaj lahko Olimpija še izboljša, da bo nevarnejša za nasprotnikova vrata:

“Vse lahko izboljšamo. Čaka nas še veliko dela. Če začnem pri vratarju, kjer se začenja napad. Za Denisa Pintola veste, da nima prvoligaških izkušenj in že dolgo časa ni branil, a je vseeno videti dober. Zavedam se, kaj hočejo igralci in kakšen nogomet mora igrati Olimpija, a rabimo čas.

Ogromno je novih igralcev, ki niso imeli vidne vloge v svojih klubih. Vse to moraš uigrati, kar ni lahko, za nameček pa še nizati zmage. Ne želim si igrati nogometa, kot smo ga prikazali tokrat, a vse to je proces. Kljub temu verjamem, da bomo prišli do točke, ko bomo igrali napadalnejše in zmagovali ter da bodo tudi gledalci zadovoljni.”

O sporno dosojeni enajstmetrovki:

“Videl sem, da je igralec padel. Ali se ga je pri tem dotaknil, ne vem. Za to imamo VAR, zato verjamem, da so si dogodek dobro ogledali in se odzvali tako, kot je bilo treba.”

O tem, ali so želeli zmagati za vsako ceno, ali so imeli določen načrt, ki ga je Celje onemogočilo:

“Celje je proti koncu tekme vedno več tvegalo, saj ni imelo kaj za izgubiti. A branili smo se organizirano. V nogometu je vedno tako, da ko zmagaš, se braniš organizirano, če pa izgubiš, pa govorijo, da si igral bunker. Osvojili smo pomembne tri točke in ujeli priključek, zdaj pa moramo že razmišljati o naslednji tekmi.”

Veselje Ruija Pedra po zadetku z enajstih metrov. FOTO: Jure Banfi.

O prihajajoči evropski tekmi s Klaksvikom:

“Slišim veliko komentarjev, da je bil poraz proti Klaksviku katastrofa. Zaradi poraza na Ferskih otokih smo bili vsi razočarani, a tam so točke izgubljale tudi veliko boljše ekipe. Tam je zelo specifično okolje. Na tisti tekmi bi lahko tudi zmagali. Če bi zadeli, bi bila tekma lahko povsem drugačna. Dejstvo je, da je nasprotnik kvaliteten, dobro organiziran, a premagljiv. Verjamem, da smo ga sposobni premagati.”

O zdravstvenem stanju Timija Maxa Elšnika:

Mislim, da bo nared za tekmo s Klaksvikom. Po obračuni s Celjani sem ga povprašal, če je čutil bolečine, a mi je rekel, da je lahko igral. To me zelo veseli, saj je v tako strnjenem urniku širina še kako pomembna.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje