Sodišče odločilo v primeru Zvereva proti bivšemu dekletu

ATP 31. Jan 202320:25 > 20:464 komentarji
Alexander Zverer. Foto: AP Photo/Marta Lavandier via guliverimage

Nekdanji drugi najboljši teniški igralec sveta Alexander Zverev ne bo prejel nobene disciplinske sankcije združenja ATP. Neodvisna preiskava ATP ni našla zadostnih dokazov za utemeljitev obtožb o družinskem nasilju, pri čemer naj bi Nemec fizično napadel svoje nekdanje dekle.

Kot so danes objavili pri združenju ATP, je zanje zdaj preiskava, ki so jo po obtožbah nekdanjega dekleta začeli oktobra 2021, končana.

Nekdanje dekle nemškega zvezdnika, Rusinja Olja Šaripova je na družbenih omrežjih ter v kasnejših intervjujih leta 2020 izpostavila fizično nasilje, ki ga je po lastnih besedah trpela v času zveze s 24-letnikom vse do konca leta 2019. Pri tem naj bi jo Zverev večkrat udaril, jo dušil z blazino ter jo zapiral v hotelske sobe, nazadnje na mastersu v Šanghaju 2019.

Pomanjkanje dokazov

Zverev je obtožbe ves čas zanikal in podprl preiskavo ATP, zdaj pa je temu pritrdilo tudi združenje ATP, saj je preiskava našla zgolj “nezadostne dokaze” o nasilju. O zgodbi Šaripove se je razpisala spletna stran racquetmag.com, podrobnosti si lahko preberete TUKAJ.

Olja Šaripova (spodaj levo) na Hopmanovem pokalu, z družino in trenerskim štabom Alexandra Zvereva; FOTO: Guliverimage

Kot so danes še zapisali pri moškem teniškem združenju, velika neodvisna preiskava Aleksandra Zvereva ni našla dovolj dokazov za utemeljitev objavljenih obtožb o zlorabah. “Posledično združenje ATP za zdaj ne bo sprejelo nobenih disciplinskih ukrepov.”

Če bi na plan prišli novi dokazi ali če kateri koli sodni postopek razkrije kršitve pravil ATP, bodo pri združenju vnovič ukrepali.

Povprečen začetek sezone

Zverev je sezono 2023 začel pod pričakovanji. V 2. krogu OP Avstralije ga je porazil ameriški kvalifikant, Michael Mmoh. Naslednji turnir ga čaka sredi februarja v Rotterdamu.

Ves čas sem poudarjal svojo nedolžnost in zavračal obtožbe proti meni, ki so bile brez osnove. Od začetka sem polno sodeloval z ATP in krovni organizaciji se zahvaljujem za ves posvečen čas,” je na družbenem omrežju po odločitvi komisije med drugim zapisal Zverev.

“Poleg sodelovanja z ATP sem se udeleževal tudi pravnih obveznosti v Rusiji in doma, na obeh koncih sem dosegel pravico. Veseli me, da se sedaj lahko polno posvetim rehabilitaciji po poškodbi gležnja in početju tistega, kar me v življenju najbolj veseli – igranju tenisa,” je še dodal Nemec.

Komentari

Vaš komentar