Tina Trstenjak: Druge tekmice si v finalu ne bi mogla želeti

Slovenci na OI 27. Jul 202112:38 > 14:31 1 komentar
Clarisse Agbegnenou in Tina Trstenjak.

Slovenska judoistka Tina Trstenjak je bila po finalni borbi v kategoriji do 63 kg presrečna nad srebrnim leskom medalje. Čeprav je izgubila boj za zlato je izrazila zadovoljstvo, ki je še večje, ker se je v finalu pomerila z veliko prijateljico Clarisse Agbegnenou.

Tina Trstenjak se je s Clarisse Agbegnenou pomerila že v finalu olimpijskih iger v Riu de Janeiru. Takrat je zlato osvojila Slovenka, tokrat Francozinja.

Po koncu dvoboja je Agbegnenoujeva pristopila do 30-letne Celjanke in jo dvignila visoko v zrak. “S Clarisse sva izven juda dobri prijateljici. Sva tekmici in ko se midve boriva v finalu, je to res šov. Druge tekmice si v finalu ne bi mogla želeti. To je bil najboljši mogoči finale,” je po dvoboju v pogovoru za RTV čustveno razlagala Trstenjakova.

Clarisse Agbegnenou in Tina Trstenjak. Prijateljici in tekmici.

“Taktika je bila, da jo utrudim in potem vržem, a na koncu je to uspelo njej,” je finalni dvoboj opisala Slovenka, ki je na poti do dvoboja za zlato medaljo izločila Južnokorejko Heeju Han, Španko Cristino Cabana Perez, Venezuelko Anriquelis Barrios in Italijanko Mario Centracchio.

Judo klub Sankaku – medalje na olimpijskih igrah:

Urška žolnir – bron (Atene 2004)
Lucija Polavder – bron (Peking 2008)
Urška Žolnir – zlato (London 2012)
Tina Trstenjak – zlato (Rio 2016)
Ana Velenšek – bron (Rio 2016)
Tina Trstenjak – srebro (Tokio 2020)

“Res sem vesela, da sem se uvrstila v finale. Na dveh zaporednih olimpijskih igrah uvrstiti se v finale je res izjemno težko. Sem super zadovoljna s srebrom,” je nadaljevala presrečna članica celjskega kluba Sankaku.

Do srebra je prišla kljub bolečinam v hrbtu: “V prvi borbi sem si nekaj poškodovala. Vso dopoldne sem nastopala v bolečinah. Bomo videli kako bo jutri, trenutno tablete še držijo.”

Trstenjakova je v karieri osvojila vse, kar se osvojiti da. Olimpijska prvakinja iz Ria 2016 je postala tudi še svetovna prvakinja, dvakrat si je pokorila še Evropo. Z največjih tekmovanj ima tako že neverjetnih 12 medalj. Dve z olimpijskih iger, štiri s svetovnih in šest z evropskih prvenstev.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje