Jeseničani že čutijo naslov prvaka

Uncategorized 10. Apr 201822:46 > 22:49
Facebook

Hokejisti SIJ-a Acronija Jesenic so v drugi tekmi finala premagali SŽ Olimpijo v Tivoliju s 5:3 in so tako le še zmago oddaljeni od ubranitve naslova.

Ljubljančani so silovito krenili, kar se je hitro obrestovalo. Iz prve akcije na tekmi je Aljaž Chvatal iz bližine potisnil plošček v mrežo. Pritisk se je nadaljeval tudi v naslednjih minutah, toda Saunders ni več klonil, čeprav je bilo akcij in priložnosti pred njegovim golom veliko.

Železarji so bili v tem delu precej podrejeni, so pa nato zadeli prav v obdobju, ko so se najbolj branili. Po akciji Urbana Sodje in Tadeja Čimžarja so Jeseničani ugnali Tilna Spreitzerja in izid izenačili, kar pa domačih ni zmedlo. Še vedno so bili namreč nevarnejši.

Ko pa je nato Olimpija že v prvem pravem napadu v zadnji tretjini, po levi strani je prodrl Miha Zajc, spet povedla, so si domači močno povečali možnosti za podaljšanje finalnega niza. A sledil je hiter odgovor – ob naslednji številčni prednosti so gostje lepo izigrali ljubljansko obrambo, Urban Sodja je ostal povsem sam na desni strani in brez težav zadel za 3:3. Domači si še niso povsem opomogli, ko so gostje udarili še enkrat, tokrat ob izenačenih močeh, ter po golu Aleksandra Magovca devet minut pred koncem povedli.

Ljubljanski ekipi ni preostalo drugega kot popolno tveganje. Nekajkrat so bili blizu, že dve minuti pred koncem so potegnili vratarja iz gola, to pa so gostje kaznovali minuto pozneje in s strelom na nebranjena vrata potrdili zmago.