Košarka se vrača – Deset ekip v boj za nemškega prvaka

Getty Images

Po uspešni vrnitvi nogometne Bundeslige so Nemci pohiteli še s povratkom košarkarskega prvenstva, ki se bo nadaljevalo v soboto. Prenose tekem boste lahko spremljali samo na Sportklubu.

Letošnja sezona v nemški košarkarski ligi se bo končalo 28. junija, tekmovanje pa bo potekalo v Münchnu, kjer bodo vse ekipe podvržene strogim higienskim in varnostnim pravilom.

V Münchnu bo igralo 10 od skupno 17 ekip v najelitnejšem nemškem košarkarskem tekmovanju. Za zaprtimi vrati bo med 6. in 28. junijem odigranih kar 35 tekem. Vse ekipe bodo med turnirjem nastanjene v istem hotelu, igralci pa bodo v času turnirja opravili vsaj dve testiranji na okužbo z virusom COVID-19.

Tekme bo gostila dvorana Audi Dome, kjer domuje nemški velikan Bayern München. Na Sportklubu boste lahko spremljali tri slovenske košarkarje, ki igrajo v Nemčiji, na delu pa bo jasno tudi Jaka Laković, trener Ulma. Za Bayern v tej sezoni igra 22-letni slovenski reprezentant Žan Mark Šiško, na zaključnem turnirju Bundeslige pa bosta še Matic Rebec (Rasta Vechta) in Jan Špan (Crailsheim Merlins).

Tekmovanje bo razdeljeno v dva dela. V prvem bo deset ekip razvrščenih v dve skupini. V skupini 1 bodo nastopili Gottingen, Crailsheim Merlins, Bayern, Ulm in Oldenburg, v skupini 2 pa Frankfurt, Alba Berlin, Rasta Vechta, Ludwigsburg in Bamberg.

Po skupinskem delu sledi še končnica z osmimi ekipami (najboljše štiri ekipe iz vsake skupine), nato pa sledijo tekme na izpadanje (po dve tekmi v četrtfinalu, polfinalu in finalu).