Nika Prevc leti v razredu višje: v Beljaku spet brez konkurence! (VIDEO)

Smučarski skoki 3. Jan 202412:11 > 13:11 0 komentarjev
Nika Prevc
Foto: Guliverimage

Nika Prevc nadaljuje z izjemnimi predstavami! Po zmagah v Beljaku, Garmisch-Partenkirchnu in skupno na turneji dveh večerov je komaj 18-letna Slovenka s konkurenco pometla še na prvi tekmi v Beljaku. Na Koroškem je z veliko prednostjo vodila že po prvi seriji, v drugi pa jo brez težav obdržala in prišla do tretje zmage v karieri. Z njo je prevzela tudi vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala!

Le dva dni po zaključku premierne novoletne turneje, ki to sicer ni bila – tekmovale so zgolj na dveh nemških prizoriščih -, a je v slovenski tabor vseeno prinesla veliko veselja s skupno zmago Nike Prevc, se nadaljuje svetovni pokal v smučarskih skokih za ženske. Na prizorišču, ki leži najbližje slovenski meji – Beljaku. Na Koroškem so še lani skupaj z Ljubnim ob Savinji gostili silvestrsko turnejo, tokrat pa jim je pripadel ponovoletni termin.

Prva od dveh tekem v dveh dneh pa je znova pripadla 18-letni Slovenki. Ta je že po prvi seriji vodila z ogromno prednostjo skoraj 20 točk, potem ko je konkurenco preskočila za pet metrov in se s 96,5 metra le na en meter približala rekordu srednje beljaške naprave. V drugo je veliko razliko do zasledovalk z lahkoto obdržala, jo celo povečala in spet stopila na najvišjo stopničko. Na odru za zmagovalke sta jih družbo delali Avstrijka Eva Pinkelnig in Kanadčanka Abigail Strate.

Za tekmovalko iz najbolj skakalne družine pri nas je to tretja zmaga v kratkem obdobju, potem ko je prvenec dočakala 17. decembra v Engelbergu, najboljša pa je bila tudi 30. decembra v Garmisch-Partenkirchnu.

“Počutim se zelo dobro, bila sem zelo sproščena. Nazadnje smo bili tukaj poleti, ne treniramo pogosto tukaj. A ta skakalnica je vsem Slovenkam zelo všeč,” je zmagovalka dejala v prvi izjavi. “Tudi v drugo je bil dober skok. Veseli me, da mi to sezono uspeva ohranjati konstantnost,” pa je dodala v pogovoru za RTV Slovenija.

V finalu smo videli še tri Slovenke: Nika Križnar je na koncu zasedla 6. mesto, potem ko je v drugo pridobila šest mest. Na osmem je končala Katra Komar, kar je zanjo najboljši rezultat v karieri. Na 21. mestu pa je končala Ema Klinec. Pol točke je za drugi nastop zmanjkalo Ajdi Košnjek, že v kvalifikacijah pa je izpadla Tina Erzar, ki je v Avstriji zamenjala Tajo Bodlaj.

“Zelo lep dan v Beljaku, prišla sem do rezultata kariere. Sem zelo zadovoljna, da so bili skoki mirni. Jutri grem mirno naprej v tekmo,” je po dobrem nastopu povedala Katra Komar.

Tekmo je sicer v prvi seriji zaznamoval tudi padec aktualne svetovne prvakinje Alexandrie Loutitt, toda Kanadčanka se je hitro pobrala in lahko sama zapustila iztek skakalnice.

Ženski svetovni pokal se bo nadaljeval že jutri s še eno posamično tekmo v Beljaku. Nika Prevc bo prvič nastopala v rumeni majici, saj je bila do zdaj vodilna Josephine Pagnier tokrat šele 14. in ima za Slovenko po novem 15 točk zaostanka.

“Priznam, da je bil to eden mojih ciljev že od malih nog. Upam, da jo bom nosila čim dlje,” pa je o vodstvu v skupnem seštevku povedala skakalka iz Dolenje vasi v Selški dolini.

Izkupički Slovenk v Beljaku:

Nika Prevc: 96,5 m in 92 m / 262,7 točke

Nika Križnar: 87 m in 93 m / 226,3 točke

Katra Komar: 88,5 m in 88,5 m / 220,1 točke

Ema Klinec: 84 m in 86 m / 203,9 točke

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!