Znova se smejijo Slovencu, kolesar Save ponovil Pibernika (VIDEO)

Kolesarstvo 19. Apr 20246:41 0 komentarjev
Mihael Štajnar
Reprezentanca mlajših članov na SP 2022. Mihael Štajnar je prvi z leve. Foto: Profimedia

Na prvi etapi dirke Beograd-Banjaluka se je slovenskim ljubiteljem kolesarstva zavrtel film iz leta 2017, ko se je nesrečni Luka Pibernik na Giru prehitro veselil, zdaj, sedem let kasneje, je to uspelo tudi kolesarju ekipe Sava Kranj Cycling Mihaelu Štajnarju.

23-letni slovenski kolesar je tik pred ciljem v Bijeljini pobegnil zasledovalcem in v znak zmagoslavja že dvignil roke, a kaj, ko se je to zgodilo krog pred koncem in Štajnar je ostal brez etapne zmage. “Brez komentarja,” je na družbenem omrežju X svojo zmoto komentiral Štajnar in se tudi sam zasmejal na svoj račun.

Na koncu je končal na četrtem mestu. Za zmagovalcem Dylanom Hopkinsom (Ljubljana Gusto Santic) je zaostal 51 sekund, za tolažilno nagrado prehitrega slavja etapne zmage pa je oblekel majico za najboljšega v seštevku gorskih ciljev.

Zavrtel se je film iz leta 2017

Spodrsljaj člana Save zagotovo ne bo tako odmeven, kot je bil tisti Luke Pibernika iz leta 2017. Šlo je za peto etapo dirke po Italiji, ko je slovenski kolesar 5 km do cilja ob prečkanju ciljne črte dvignil roke, a ko je videl, da se z njim ne veseli nihče, je vedel, koliko je ura. Glede na to, da Giro spremlja ves kolesarski svet, je v trenutku postal spletna senzacija in postal eden izmed glavnih obrazov rubrike prehitrega veselja v kolesarstvu.

Slovenca nista edina

Štajnar in Pibernik še zdaleč nista edina, ki sta se zmedla. To je pred tem “uspelo” tudi Špancu Eloyu Teruelu leta 2014 na dirki po Kaliforniji …

… prav tako Nemcu Martinu Gluthu na domačem državnem prvenstvu.

Po dirki je zardeval tudi češki kolesar v ciklokrosu Adam Toupalik, ki se je na SP 2016 v Belgiji prav tako ušel in razveselil naslova najboljšega na svetu, a tudi on tako kot njegovi predhodniki krog pred ciljem.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!