Smučarski škandal pri sosedih

Alpsko smučanje 17. Apr 202413:05 0 komentarjev
Christof Innerhoffer
Christof Innerhoffer. Foto: Profimedia

Italijanske smučarske kroge je zaznamoval škandal na tekmi nižje ravni, o katerem ni želel molčati niti zvezdnik Christof Innerhofer.

Minilo je že desetletje od znamenite afere ”Vanessa Mae”. Tajska violinistična zvezdnica je tedaj kot alpska smučarka na tekmah nižje ravni na Krvavcu prišla do ustreznih FIS točk za nastop na olimpijskih igrah. Čeprav se je primer končal s kaznimi za vpletene, pa sporne prakse na tovrstnih tekmah, kot vse kaže, niso izkoreninjene. To potrjuje tudi nedavni primer iz Madonne Di Campiglio.

Minuli teden je omenjeno italijansko smučarsko središče gostilo več tekem FIS, prah pa še vedno dviguje petkov veleslalom, ki ga je dobil še neuveljavljeni Marco De Zanna. Za njim sta se zvrstila obraza iz svetovnega pokala Christof Innerhofer in Simon Maurberger. Slednja sta vodila po prvi vožnji in naj bi bila naprošena, da v finalu nastopita z ročno zavoro in s tem mlajšemu rojaku omogočita zmago. Oba naj bi predlog zavrnila, pred njunim nastopom je bila tekma za lep čas prekinjena. Med premorom naj bi organizator krepko zamaknil vrata na progi. Kot poroča švicarski portal Skinews, obstaja celo posnetek posega v progo.

Incident ni ostal zamolčan. O njem je spregovoril tudi Innerhofer, o dogajanju pa so že bili obveščeni odgovorni pri Mednarodni smučarski zvezi. Po začasnem ukrepu za to tekmo niso bile podeljene FIS točke, primer pa bo preiskala posebna komisija.

Preizkušnje v Madonni Di Campiglio, kjer sicer potekajo tudi tekme svetovnega pokala, so se udeležili tudi trije mladi slovenski smučarji. Gal Hajdninjak je bil 15., Luka Gmajnar 37., Matic Krašovec pa 48. med več kot stotimi uvrščenimi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!