MVP Rok Možič zrušil svetovne prvake (VIDEO)

Odbojka 12. Feb 202411:44 2 komentarja
Rok Možič
Rok Možič je prvič v karieri premagal veliko Perugio. Foto: Profimedia

Verona ne popušča. Na zadnjih desetih tekmah italijanske lige je prišla še to devete zmage. Na zadnji so s 3:2 ugnali tudi veliko Perugio, kar ji ni uspelo vse od leta 2016. Prvi mož velike zmage v dvorani Barton je bil Rok Možič, ki je ob fantastičnem izkoristku v napadu dosegel 20 točk.

Verona je izjemno slabo vstopila v sezono. Na prvih osmih tekmah je zabeležila le dve zmagi. Navijači so že zahtevali spremembe, ko se je rezultatska lestvica močno nagnila navzgor. Razen dveh porazov proti Trentinu (eden je prišel tudi v pokala) je Verona pometla z vsemi.

Med drugim tudi z Lube Civitanovo, Modeno, Monzo in nazadnje tudi veliko Perugio. Slednja je v tej sezoni že osvojila tri lovorike, na prvi medsebojni tekmi je Verono dobesedno ponižala, a Rok Možič in soigralci, ki so trenutno v izjemni formi, so svetovnim klubskim prvakom vrnili in prišli do odmevne zmage s 3:2 v nizih.

Zadnjo točko za zmago s 15:13 v petem nizu je dosegel Noumory Keita, a prvi mož tekme je bil z naskokom kapetan Možič, ki je z 20 točkami ni bil le najučinkovitejši igralec tekme, dosegel je tudi dva asa in tri bloke, največ pri Veroni.

Vrhunci tekme med Perugio in Verono:

V napadu je imel kar 68-odstotni izkoristek (15/22), daleč najboljšega od vseh napadalcev, odličen pa je bil tudi na sprejemu. Imel 55% sprejem, naredil pa je eno samo napako. Pri domačih je s servisom eno točko dosegel Gregor Ropret, ki po sezoni zapušča Perugio in se seli k Klemnu Čebulju v Rzeszow.

Možič nasmejan do ušes

“Lepa tekma, lepa zmaga. Cilj je bila zmaga, vemo, da so zelo močna ekipa, ki želi osvojiti prvenstvo, letos so osvojili že tri naslove. Igrati v njihovi dvorani ni lahko. Servis in sprejem sta delovala tako, kot je treba, predvsem pa v glavah nismo popustili v pomembnih trenutkih. Zelo smo veseli te zmage in pomembnih točk,” je po zmagi na težkem gostovanju v tekoči italijanščini povedal slovenski odbojkarski junak.

Verona je nazadnje Perugio premagala leta 2016, nato pa so odbojkarji Perugie Verončane ugnali na naslednjih 17. zaporednih tekmah. Verono že v sredo čaka nova težka preizkušnja. Piacenza je pred dnevi prav tako ugnala Perugio, v zadnjem krogu pa je po petih nizih morala priznati premoč Monzi. K zmagi s 3:2 je dve točki prispeval tudi Nik Mujanović.

Zmage se je v minulem krogu veselil tudi Jan Kozamernik s Trentinom. Ekipa iz Trenta je imela lažji trening proti Catanii, slovenski bloker pa je pri zmagi s 3:0 prispeval osem točk, štiri v napadu in štiri z blokom.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje