Čustveni Luka Dončić: Tega trenutka ne bom nikoli pozabil

Košarka 12. Feb 20249:33 0 komentarjev
Luka Dončić. Foto: Profimedia

Po štirih zaporedni zmagah Luka Dončič z nasmeškom pričakuje obračun Dallasa z Washingtonom, zadovoljen z novima soigralcema in čustven zaradi družinskih utrinkov.

”Prespala je svojo prvo tekmo,” je dan po zmagi nad Oklahomo City (146:111) ameriške novinarje nasmejal Luka Dončić in tako komentiral objavljeno fotografijo s partnerko in hčerko. Vseeno priznava, da se ga je trenutek dotaknil. ”To je bila prva tekma, na kateri je bila prisotna hčerka. Drugačen občutek. Ona si ga ne bo zapomnila. Jaz pa se ga bom vselej spominjal. To je povsem drugačen vidik,” je nadaljeval prvi zvezdnik Dallasa, sicer tudi že malce naveličan stalnih vprašanj o prvorojenki Gabrieli.

“To ste me vprašali že petdesetkrat. Vedno bom dejal, da je pristop enak. Je pa res, da lažje igram. Če je tekma slaba ali dobra, se z veseljem vrnem domov. Ona ne ve, kaj delam. Doma zlahka pozabim na vse. To so srečni trenutki,” je na vprašanje o tem, kako je rojstvo hčerke vplivalo nanj pod koši, odvrnil Ljubljančan, ki bo ob koncu meseca dopolnil 25 let. Še pred tem pa bo vnovič nastopil na tekmi vseh zvezd.

Foto: Profimedia

Pred potjo v Indianapolis, ki letos gosti All-star vikend, se bo Dončić v dresu Dallasa pomeril z Washingtonom in SA Spurs ter poskušal podaljšati niz zmag. Njegov nastop je zaradi stalnih drobnih zdravstvenih težav resda uradno še malce vprašljiv. Vseeno gre pričakovati, da bo v noči na torek znova stopil na parket. Zanesljivo pa bosta v zasedbi Jasona Kidda manjkala Dereck Lively in Dante Exum.

Po drugi strani bo to nova priložnost, da z ekipo še bolj odločno zadihata nedavna prišleka PJ Washington in Daniel Gafford. V soboto sta v krstni predstavi navdušila. Prvi je 14 točkam dodal 5 skokov, drugi pa je tekmo končal z 19 točkami in 9 skoki. Bila sta tudi naslovnika več Dončičević podaj, kar priča o tem, da je z njima hitro našel skupen jezik. “Izjemno. Vesel sem, da sta tukaj. Sta prava atleta. Korak za korakom. Vem, da bosta napredovala,” ju je pohvalil LD77, ki ne skriva, da se je klubsko vodstvo pred kupčijo posvetovalo z njim. “Vidi se, kako pomembno je, da sem lahko povedal svoje mnenje. Njun učinek je očiten,” brez lažne skromnosti odgovarja Dončić.

Dallas sicer po štirih zaporednih zmagah s skupnim razmerjem 30-23 zaseda osmo mesto lestvice zahodne konference, a ne zaostaja prav veliko za petim mesto, ki ga drži Phoenix Suns (31-22). Prvi strelec (34,5), tretji asistent (9,4) in osemnajsti skakalec lige (8,8) se zato dobro zaveda pomembnosti zmag v boju za neposredno uvrstitev v končnico.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!