Nogometaši Marseilla po vdoru navijačev utrpeli poškodbe

Nogomet 22. Avg 202123:30 > 23. Avg 2021 10:13
Foto: Guliverimage.

Zadnja tekma 3. kroga francoskega nogometnega prvenstva med Nico in Marseillom je bila prekinjena v 75. minuti pri izidz 1:0 zaradi vdora navijačev na travnato površino. Nogometaši Marseilla so po uri in pol prekinitve zavrnili vrnitev na zelenico in se vrnili domov.

Do incidenta je prišlo, ker je nogometaš Marseilla Dimitri Payet proti navijačem zalučal plastenko, ki so jo ti vrgli na igrišče in je vezista zadeli v glavo.

Navijači so prihrumeli na igrišče in hoteli fizično obračunati z gostujočimi igralci, kar so v zadnjem trenutku preprečili domači nogometaši in varnostniki.

Predsednik Nice Jean-Pierre Rivere je poskušal domače navijače pomiriti, a zaman. Nogometaši Marseilla so po poročanju francoskih medijev od sodnika zahtevali, da izprazni del tribune z navijači. Po kar uri in pol prekinitve so se domači igralci in sodniki zbrali za zelenici za nadaljevanje dvoboja, a tam ni bilo gostujoče ekipe.

Glavni sodnik Benoit Bastien je tekmo naposled odpovedal, potem ko so domači nogometaši že nekaj minut čakali na zelenici na nadaljevanje, a se jim gostje niso želeli pridružiti.

navijaški izgredi navijaški izgredi
Foto: Jonathan Moscrop/AP
Foto: Guliverimage.
Foto: Guliverimage.
Foto: Guliverimage.
Foto: Guliverimage.
Foto: Guliverimage.
d d
Alexander Zverev, foto: Guliverimage.

“Vodstvo lige se je odločilo, da se mora tekma nadaljevati, a smo se odločili nasprotno, ker nam niso mogli zagotoviti varnosti za naše nogometaše,” je razložil predsednik Marseilla Pablo Longoria in dodal: “Kar se je zgodilo je nedopustno. Morali smo udariti po mizi in se vrniti v Marseille.”

Poškodovani trije igralci Marseilla

L’Equipe medtem poroča, da so Payet, Matteo Guendouzu in Luan Peres med prerivanjem z navijači utrpeli poškodbe. Posredovati je morala tudi posebna enota francoske policije.

Domači so sicer za incident obtožili dva nogometaša Marseilla. “Ne moremo zanikati, da so letele plastenke vode, a kar je sprožilo razgrajanje sta odziva dveh nogometašev Marseilla,” je s prstom pokazal Rivere.

Glavni mož ekipe iz Nice je še razkril, da sta bila njihova nogometaša Jean-Clair Todibo in Justin Kluivert tarči udarcev varnostne službe Marseilla.

Do incidenta je prišlo tudi na tribuni, predsednik Marseilla Longoria in nekdanji nogometaš Nice José Cobos naj bi se zapletla v prepir, poroča RMC.

Disciplinska komisija Ligue 1 bo imela v naslednjih dveh zagotovo še veliko dela z razpletom dogajanja na stadionu Allianz Riviera.

Komentari

Vaš komentar