Po drami v Stožicah je svoj pogled predstavil Albert Riera

Nogomet 5. Jul 202211:09 > 14:13 1 komentar
FOTO: Aleš Fevžer.

Po drami na ponedeljkovi predstavitveni novinarski konferenci, na kateri je želela Olimpija predstaviti novega trenerja članskega moštva Alberta Riero, se je oglasil Španec in pojasnil svoje videnje dogodkov.

Nogometni klub Olimpija preživlja novo temačno obdobje. Po prihodu skrivnostnega predsednika Adama Deliusa, ki je klub prevzel iz rok Milana Mandarića, je v Stožicah vse prej kot mirno. Zaradi zelo negotove prihodnosti kluba so vse glasnejši in aktivnejši tudi v navijaški skupini Green Dragons, ki odločno nasprotuje potezam novega vodstva.

Pred dnevi je v Ljubljani odjeknila novica, da se po le nekaj mesecih na čelu članskega moštva že poslavlja legendarni Robert Prosinečki. Namesto njega je na klop sedel trenerski debitant Albert Riera.

Njegova predstavitev je bila sprva napovedana za ponedeljek ob 11.00, a so novinarsko konferenco iz neznanih razlogov prestavili na 18. uro.

V Stožice so prišli tudi najzvestejši navijači zeleno-belih in predstavitev prekinili, posledično je novi trener Albert Riera zapustil dogajanje. Ker ni dobil prave besede, se je nato oglasil na družbenem omrežju.

“Z veseljem sporočam, da bo Olimpija Ljubljana moja prva trenerska izkušnja. Hvala vsem za zaupanje, dal bom vso svojo strast in predanost, ki jo zahteva ta poklic, da bom tako izboljšal igralce. Vsa moja osredotočenost je na nogometu, moji službi in rezultatih,” je zapisal nekdanji nogometaš Liverpoola in Manchester Cityja.

“To niso moje težave”

Riera je sicer gostoval tudi v španski pogovorni oddaji Chiringuito in pojasnil dogodke, ki o se odvijali na novinarski konferenci. Objavljamo povzetek njegove razlage:

“Želel sem odgovarjati na novinarska vprašanja, a je konferenco prekinila skupina ultrasov, ki so v maskah pristopili do govorniškega pulta. Dejali so, ‘ne želimo govoriti s tabo, ampak s predsednikom.’ Prepričan sem, da njihovo obnašanje ne odraža obnašanja vseh navijačev Olimpije. A to niso moje težave, na meni je, da delam s skupino fantov, za katere sem zadolžen. Spoznal sem jih in hitro ugotovil, da gre za ambiciozne nogometaše. Moja naloga je, da igramo lep nogomet in zmagujemo. Predsednik se mi je po koncu novinarske konference opravičil, jaz pa sem mu dejal, naj ga ne skrbi, saj smo v tem smo skupaj. V nogometu so lepe stvari in velike zmage, tudi to pa je sestavni del športa.”

Prvi test Španca čaka že kmalu. V četrtek ob 19. uri zmaji začenjajo evropsko pot, v kvalifikacijah za konferenčno ligo bodo igrali proti Differdangu iz Luksemburga, ki si ga lahko ogledate tudi v prenosu na programu Sportklub 2. Povratni obračun bo teden dni pozneje.

V prvenstvu pa bo Olimpija tekmo 1. kroga odigrala 17. julija, ko bo v Ljubljani gostovala Mura.

Ostalo dogajanje v Olimpiji:

Dragonsi na predstavitvi trenerja izgnali iz dvorane (VIDEO)

Olimpija potrdila trenerja, predsednik opozoril navijače

Na klop Olimpije se seli sloviti Španec

Nadaljevanje burleske v NK Olimpija, Prosinečki vrnil udarec

Rudonja pojasnil, kako je želel “prodati” Olimpijo

V javnost prišle hude obtožbe s strani Olimpije

Pred Olimpijo mučni dnevi, nov trener naj bi bil že izbran

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje