34 let kasneje: legendarni samuraj spet na kultni letalnici

Smučarski skoki 15. Mar 202412:22 0 komentarjev
Noriaki Kasai
FOTO: Guliverimage

Legendarni Noriaki Kasai ne neha in ne neha postavljati mejnikov v svetu smučarskih skokov in poletov.

Od leta 1990 do danes se je svet obrnil na glavo, (vsaj) ena stvar pa ostaja nespremenjena. Noriaki Kasai še vedno skače na najvišji ravni smučarskih skokov.

Februarja 1990 je namreč legendarni Japonec nastopil na svetovnem prvenstvu v smučarskih poletih, ki ga je gostil norveški Vikersund. Osvojil je 23. mesto. 34 let pozneje se v svetovnem pokalu 51-letnik vrača na kultno norveško prizorišče lova na ekstremne daljave.

Noriaki Kasai
Noriaki Kasai se je v letu 2024 še enkrat več vrnil med elito. FOTO: Profimedia

Bo znova nastopil na tekmi svetovnega pokala?

Kasai se je namreč v petek skozi kvalifikacije uvrstil na današnjo tekmo svetovnega pokala. Slovenske barve bodo zastopali Anže Lanišek, Lovro Kos, Timi Zajc ter brata Domen in Peter Prevc, ki je bil najboljši v kvalifikacijah.

Japonski veteran je sicer vse od tekem v Saporu znova stalnica v svetovnem pokalu. V tej sezoni je legendarni samuraj dvakrat osvojil točke svetovnega pokala, 30. je bil na domači tekmi, 23. pa v finskem Lahtiju.

V Vikersundu že štirikrat na odru za zmagovalce

Noriaki Kasai je sicer mojster letenja na smučeh. Že ravno tako davnega leta 1992 je osvojil naslov svetovnega prvaka v češkem Harrachovu, tudi v Vikersundu pa se je podpisoval pod izjemne rezultate.

Tako je leta 2017 z osebnim rekordom 241,5 metra osvojil drugo mesto na tekmi svetovnega pokala, na norveški letalnici je bil še trikrat na 3. mestu (1998, 2015, 2016).

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!