Janus: Damjan si je to zaslužil

Alpsko smučanje 28. Nov 201717:03 > 17:07
sloski.si

"Pri Jerneju me je zanimalo le to, ali bo točen - vse drugo je v redu," je na novinarski konferenci v Ljubljani po zmagi Jerneja Damjana na tekmi svetovnega pokala v Ruki dejal glavni trener Goran Janus.

Getty Images

V zadnjih dneh je največ pozornosti požel Jernej Damjan, ki je slavil na tekmi svetovnega pokala v Ruki. O čem je razmišljal pred finalnim skokom? “Mislil sem veliko, raje pa bi čim manj. Ker sem skočil s številko 9, sem imel kar precej časa,” je povedal Damjan in nadaljeval: “Bil sem kar živčen. Takrat sem poslal ženi, naj mi pošlje kakšen video hčerke. Pa me je tisto pomirilo.” Damjan je v Ruki poskrbel za 45. zmago slovenskih skakalcev pod vodstvom glavnega trenerja Gorana Janusa, za kar je ekipa na novinarski konferenci od Pivovarne Laško prejela torto. “Jernejevega uspeha sem neizmerno vesel. Pri Jerneju me je zanimalo le to, ali bo točen – vse drugo je v redu,” je ob tem dejal Janus in priznal, da odločitev, da Damjan nastopi v Ruki, ni bila težka. “Vemo, kakšne izkušnje ima, vemo, zakaj je bila takšna odločitev. Jernej je to izkoristil. To je tisto, kar slovenska reprezentanca potrebuje,” je še dodal.

Ljubo Jasnič, predsednik zbora in odbora za smučarske skoke pri SZS-ju, je najprej čestital Jerneju Damjanu za zmago v Ruki, nato se je dotaknil še predstav drugih reprezentantov. “Moram reči, da sem zadovoljen. V vodstvu smo opravili vse tisto, kar smo morali, da so imeli fantje miren trening in da ni bilo nobenih turbulenc,” je povedal in dodal: “Veliko je bilo žaljivih komentarjev na mojo izjavo, da se je treba pogovarjati. Mi se pogovarjamo in se tudi bomo. Treba jo je razumeti, da gre za odgovornost vodstva te ekipe in celotnih mladinskih reprezentanc do ljudi. Do Slovencev, ki nas spremljajo, in pokroviteljev, ki nam omogočajo pogoje. Odzvati se moramo na vsak odklon, vsako malenkost. Zato smo tukaj. Upam, da bomo imeli še kakšen Jernejev uspeh v prihodnosti tudi od drugih fantov in deklet.”