Ilka Štuhec tudi tokrat nerazpoložena

Alpsko smučanje 27. Jan 202410:27 0 komentarjev
Ilka Štuhec
Ilka Štuhec. Foto: Profimedia

V Cortini d'Ampezzo Ilka Štuhec letos ni v najboljši formi. Tudi drugi smuk se ji ni posrečil, za vodilno je zaostala več kot za sekundo in pol in zasedla 19. mesto.

Ilka Štuhec je startala s številko 13, smuk pa ji ni uspel. Naredila je napako in se komaj obdržala na smučeh, v cilju pa je za takrat vodilno Francozinjo Lauro Gauche zaostala za 92 stotink sekunde. Včerajšnji smuk je Mariborčanka končala šele na 21. mestu z zaostankom več kot dveh sekund za zmagovalko, tokrat je bila 19.

Zmago slavi Norvežanka Ragnhild Mowinckel, ki je konkurenco ugnala za 35 stotink sekunde. Najbolj se ji je približala Američanka Jacqueline Wiles. S 44 stotinkami zaostanka je tretje mesto osvojila Italijanka Sofia Goggia.

Znova ni šlo brez hudega padca. Tokrat jo je skupila Američanka Isabella Wright. Znova je bil na delu helikopter, ki je že včeraj moral po njeno rojakinjo Mikaelo Shiffrin, ki pa na srečo ni huje poškodovana.

Ob tem je organizatorjem nagajal tudi veter. Tekma je bila kar za nekaj časa prekinjena.

Včerajšnji smuk je presenetljivo dobila Avstrijka Stephanie Vernier, ki je za 39 stotink sekunde ugnala Švicarko Laro Gut-Behrami. Tretje mesto so skupaj zasedle Italijanka Sofia Goggia, Avstrijka Christina Ager in Kanadčanka Valerie Grenier.

V smukaškem seštevku je Sofia Goggia povišala prednost, zdaj ima 89 točk naskoka pred Avstrijko Stephanie Venier. Tretje je Lara Gut-Behrami. Ilka Štuhec je danes osvojila 12 točk in je na 14. mestu v seštevku discipline.

Končni vrstni red:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!