Trener Andreje Slokar s čvrsto pogodbo

Alpsko smučanje 29. Jan 202414:12 0 komentarjev
Andreja Slokar in Boštjan Božič. Foto: Aleš Fevžer

Potem ko je najboljša slovenska slalomistka Andreja Slokar obudila sodelovanje s trenerjem Boštjanom Božičem, je zdaj Smučarska zveza Slovenije z njim podpisala dolgoročno pogodbo.

Slovenski tehnični trio, ki ga sestavljajo Ana Bucik, Andreja Slokar in Neja Dvornik, se pripravlja na torkov veleslalom na Kronplatzu. Za razliko od zadnjih treningov, ki so sledili vodstveni prevetritvi, pa imajo zdaj tudi vsi trije trenerji omenjenih smučark sklenjene pogodbe s Smučarsko zvezo Slovenije.

Vodstvo alpskih disciplin je namreč našlo skupni jezik z Boštjanom Božičem, ki se je v reprezentanco vrnil na pobudo in intervencijo Andreje Slokar. Sprva je zaradi tega kazalo, da bo finančno breme v celoti nosila tekmovalka, po naših informacijah pa je Božič zdaj dosegel dogovor z vodstvom panoge.

Škofjeloški trener Boštjan Božič je sprva deloval na klubski ravni, pred leti pa je bil vodja moške ekipe evropskega pokala. Sledila je selitev v tujino (Češka in Bolgarija). Leta 2019 je sprejel izziv družine Slokar. Prevzel je vodenje ekipe ajdovske smučarke in jo med drugim popeljal do dveh zmag v svetovnem pokalu. Njuni poti sta se razšli po Andrejini poškodbi leta 2022. ”Odločitev se zdi logična. Odlično sva sodelovala, kar potrjujejo tudi rezultati. Če bi šlo za koga drugega, bi si vzela več časa za razmislek,” je odločitev za decembrsko obuditev sodelovanja pojasnila 26-letna Primorka. “Medsebojno zaupanje ni bilo nikoli postavljeno pod vprašaj. Verjetno je z obeh strani prišlo do zasičenosti. Nabirale so se težave, ki jih nismo reševali sproti. Sledila je še tista poškodba, ki terjala drugačen pristop. Verjamem, da je veliko razmišljala. Tudi jaz pa sem se v tem obdobju marsikaj naučil in se spraševal, kako se določenih stvari lotevati drugače. Če bo najin odnos takšen, kot v prvih tedni vnovičnega sodelovanja, bo vsem lepo,” pa je ob vihanju rokavov dejal Božič.

In medtem ko je Božič podpisal pogodbo do konca olimpijskega cikla, Denis Šteharnik pa je pod reprezentančnim okriljem kot trener Neje Dvornik, čaka odgovorne po koncu sezone nov krog pogajanj z Mitjo Kuncem. Slednji je namreč vodenje ženske ekipe za tehnični disciplini iz rok Gregorja Koštomaja prevzel sredi decembra, vsega nekaj dni po tem, ko se je poškodovala njegova ameriška varovanka Stella Johansson.

Koledar tekem svetovnega pokala do konca sezone 2023/24 predvideva še tri slalome in štiri veleslalome.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!