Odermatt se je mojstrsko rešil, Kranjec v finalu izgubil

Alpsko smučanje 9. Dec 20239:28 > 13:53 1 komentar
Žan Kranjec
Foto: Profimedia

Švicar Marco Odermatt je zmagovalec veleslaloma v Val d'Iseru v Franciji. Na sredini proge se je že zdelo, da ga bo napaka stala zmage, a v spodnjem delu je z izjemno vožnjo za skoraj sekundo ugnal konkurenco. Najboljši slovenski veleslalomist Žan Kranjec je končal na sedmem mestu.

Marco Odermatt je bil prvi že po prvi vožnji, na koncu pa za 98 stotink sekunde ugnal Avstrijca Marca Schwarza. Tretje mesto je z uspehom kariere zasedel Andorec Joan Verdu.

Švicar ostaja razred zase v veleslalomu. Po napaki se je sicer zdelo, da bo zmago slavil Schwarz, a Odermatt je pritisnil na plin in odpihnil konkurenco z izjemnim spodnjim delom.

Slovenski veleslalomist Žan Kranjec je bil po prvi vožnji na šestem mestu, v finalu pa izgubil eno pozicijo in se uvrstil na sedmo mesto.

Drugi Slovenec Štefan Hadalin, ki je nastopil s startno številko 31, se na zahtevnem terenu ni najbolje znašel. V cilju ni prehitel nikogar, zaostanek 6,29 sekunde pa je bil prevelik za še en nastop.

Skupno vodstvo je z drugim mestom prevzel Marco Schwarz, ki je prehitel svojega rojaka Manuela Fellerja, pred katerim ima po dveh preizkušnjah sezone 36 točk prednosti. Odermatt je na tretjem mestu.

To je bil prvi veleslalom sezone, Odermatt pa je takoj prevzel vodstvo v seštevku discipline, v kateri je bil razred zase.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje