Vreme smukačem ni naklonjeno: odpadel tudi smuk v Beaver Creeku

Alpsko smučanje 1. Dec 202320:35 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Tudi organizatorjem smuka za svetovni pokal alpskih smučarjev v Beaver Creeku v Koloradu v ZDA nagaja vreme. Zaradi nočnega sneženja so sprva prestavili začetek smuka, ki bi se sicer moral začeti ob 18.45 po srednjeevropskem času, po sestanku tekmovalne žirije ob 20.30 pa so ga nato dokončno odpovedali.

Po odpovedi obeh moških in obeh ženskih smukov na novem prizorišču na stari celini, prvem čezmejnem v Zermattu v Švici in Cervinii v Italiji, je odpadel tudi uvodni smuk v Beaver Creeku, ki bi danes moral gostiti uvodno dejanje tekmovanj v hitrih disciplinah v sezoni 2023/24.

V Koloradu je sicer na sporedu trojni tekmovalni program, saj je še en moški smuk predviden v soboto, v nedeljo pa se bo konec tedna v Skalnem gorovju sklenil z moškim superveleslalomom.

V ZDA so tudi štirje Slovenci, in sicer Miha Hrobat, Martin Čater, Nejc Naraločnik in Rok Ažnoh. V pretekli sezoni najboljši Slovenec Hrobat je na tekmah vprašljiv, saj si je na treningih pred prihodom v Beaver Creek poškodoval mišico in se o svojih nastopih odloča dnevno, glede na počutje.

Prek luže tudi alpske smučarke

Smučarji so opravili dva od treh treningov smuka na progi. Na obeh preizkusih proge Slovenci niso bili v ospredju.

Prek luže so tudi alpske smučarke, ki so pretekli teden tekmovale v Killingtonu. Iz ZDA so se preselile v Kanado, v Tremblant, ki je prvič na tekmovalnem koledarju svetovnega pokala. Tam smučarke v soboto in nedeljo čakata dve tekmi v veleslalomu. Na startu bodo znova tudi Slovenke Ana Bucik, Neja Dvornik in Andreja Slokar.

Najboljša slovenska tekmovalka v hitrih disciplinah Ilka Štuhec pa se je danes odpravila v Italijo na trening, od koder se bo potem v začetku naslednjega tedna preselila v St. Moritz. V Švici bodo konec prihodnjega tedna na sporedu smuk in dva superveleslaloma.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!