Slovenke se niso izkazale, na zasledovanje le Anamarija Lampič

Biatlon 1. Dec 202316:09 0 komentarjev
Anamarija Lampič
Foto: Profimedia

V Östersundu so se biatlonke pomerile na sprinterski preizkušnji. Dobila jo je Francozinja Lou Jeanmonnot, najboljša Slovenka je bila Anamarija Lampič na 25. mestu.

Francozinja Lou Jeanmonnot se v Östersundu veseli svoje prve individualne zmage v svetovnem pokalu. Štirikrat je na najvišjo stopničko stopila na štafetnih preizkušnjah.

Na tokratnem sprintu je svojo nalogo na strelišču opravila z odliko. Pokrila je vseh deset tarč in na koncu za 8,5 sekunde ugnala Norvežanko Karoline Offigstad Knotten. Na tretjem mestu je končala še ena Norvežanka Juni Arnekleiv.

Anamarija Lampič je zgrešila štirikrat (po dvakrat leže in stoje), za zmagovalko pa zaostala za minuto in 24 sekund. Vseeno je prišla do točk in nastopa na zasledovalni preizkušnji.

Slabše so se odrezale ostale Slovenke. Živa Klemenčič je sicer zgrešila le en strel, a z zaostankom več kot dveh minut in pol končala na 63. mestu. Polona Klemenčič je bila s petimi zgrešenimi streli še devet mest nižje, Lena Repinc pa je zasedla 83. mesto.

Nemka Knotten si po današnjih stopničkah deli prvo mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala z danes četrtouvrščeno Nemko Franzisko Preuss. Obe sta osvojili po 125 točk.

Jutri se bodo v Östersundu na sprinterski preizkušnji pomerili še fantje.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!