Zaskrbljena Mikaela Shiffrin tekmici ponuja novo priložnost

Alpsko smučanje 7. Feb 202423:40 1 komentar
Mikaela Shiffrin. Foto: Profimedia

Z morebitno sobotno veleslalomsko zmago v Soldeu bi se lahko Lara Gut Behrami zavihtela na prvo mesto skupnega seštevka svetovnega pokala v alpskem smučanju. Mikaela Shiffrin še ni nared.

Čeprav se je že vrnila na sneg, pa Mikaela Shiffrin še ni povsem okrevala po grdem padcu na smukaški preizkušnji v Cortini d’Ampezzo. Ta se je pripetil 27. januarja, Američanka pa ima še vedno težave s kolenom. Čeprav jo je ob padcu odnesla brez kakšnega zloma ali raztrganin vezi, pa zaradi poškodovanega medialnega kolateralnega ligamenta še ne more v celoti obremeniti noge.

Posledično je vodilna smučarka svetovnega pokala odpovedala nastop v Soldenu, ki bo ob koncu tedna gostil veleslalom in slalom. Švicarki Lari Gut Behrami se tako ponuja priložnost, da s sobotno zmago v Andori, kjer bodo sicer tekmovale tudi Andreja Slokar, Ana Bucik in Neja Dvornik, prevzame vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala. Razlika med vodilnima smučarkama namreč znaša 95 točk (1.209 – 1.114).

Ameriška zvezdnica je po dolomitski poškodbi izpustila dve tekmi, in sicer superveleslalom v Cortini d’Ampezzo in veleslalom na Kronplatzu. Obe preizkušnji je dobila prav njena švicarska tekmica. Mikaeli Shiffrin pa je šla na roko vsaj odpoved obeh tekem v Garmisch-Partenkirchnu. Do konca sezone je sicer predvidenih še štirinajst ženskih tekem. Noj za veliki globus, za katerega se je še pred nekaj tedni zdelo, da je že oddan, pa je zdaj povsem odprt.

Ob naznanitvi podaljšanega tekmovalnega umika je branilka velikega globusa izrazila tudi veliko zaskrbljenost nad porastom števila poškodb.  ”Da, to je smučanje. Res se sami odločamo za tveganje. A število poškodb je osupljivo. Strinjam s tistimi, ki so zahtevali, da položaj vrhunskih športnikov podrobneje proučimo, tako z vidika koledarja kot tudi urnika z večernimi programi. Precej težko je z besedami opisati, kakšne so dejanske zahteve do smučarjev, ki so med 15 najboljših v več disciplinah in so nenehno na stopničkah. Verjamem, da na tej točki sezone utrujenost igra veliko vlogo pri poškodbah, ki smo jih videli v zadnjem času, vključno z mojo,”  je na Instragramu zapisala Mikaela Shiffrin.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje