Na Solnograškem domače slavje, slab nastop Ilke Štuhec

Alpsko smučanje 12. Jan 202411:28 > 13:00 0 komentarjev
Cornelia Huetter
Foto: Profimedia

Tretji vikend hitrih disciplin alpskih smučark v tej sezoni se je v Zauchenseeju začel z nadomestnim superveleslalomom iz Sankt Moritza. Dobila ga je Avstrijka Cornelia Hütter, na stopničkah sta se ji pridružili še Norvežanka Kajsa Vickhoff Lie in Švicarka Lara Gut Behrami. Ilka Štuhec kot edina Slovenka ni navdušila, na 41. mestu je ostala brez točk.

Po 26 dneh premora so se na delo vrnile alpske smučarke v hitrih disciplinah. Po Sankt Moritzu in Val d’iseru so se tokrat zbrale v Zauchenseeju, kjer je na sporedu podaljšan program. Poleg načrtovanega smuka (jutri) in superveleslaloma (v nedeljo) so se tekmovalke danes merile še na nadomestnem superveleslalomu iz Sankt Moritza.

Ta je največ veselja prinesel v domači tabor. Cornelia Hütter je s startno številko osem najhitreje prepeljala progo na Solnograškem in razveselila avstrijske ljubitelje smučanja. Zanjo je to peta zmaga v karieri, s katero je tudi prevzela vodstvo v posebnem seštevku discipline, saj je nosilka rdeče majice na današnji tekmi Sofia Goggia v spodnjem delu proge zdrsnila in odstopila. Avstrijki sta se na odru za zmagovalke pridružili Norvežanka Kajsa Vickhoff Lie, ki je zaostala le devet stotink, in Švicarka Lara Gut Behrami (+0,21).

Ob odsotnosti Mikaele Shiffrin in Petre Vlhove, ki po Zlati lisici varčujeta moči za torkov slalom v Flachauu, je četrto mesto osvojila Federica Brignone. Izkušena Italijanka se je v skupnem seštevku svetovnega pokala prebila na drugo mesto in se vodilni Američanki približala na 182 točk zaostanka.

REZULTATI IZ ZAUCHENSEEJA.

V Zauchenseeju je kot edina Slovenka nastopila tudi Ilka Štuhec. Čeprav ni imela visokih pričakovanj (več zagotovo pričakuje od sobotnega smuka), pa je s svojim nastopom razočarala. S startno številko 20 je v cilju prepričljivo zasedla zadnje mesto, na koncu pa je osvojila 41. mesto in ostala brez točk.

“Današnji dan je bil zelo pod pričakovanji. V zadnjem času mi zelo nagaja nesproščenost, kar se pozna na vožnjah na tekmah. Bolj se peljem kot tekmujem oziroma samozavestno napadam. V takšnih idealnih razmerah, kot so bile danes, se punce ‘mečejo’ na progo na vse ali nič. Ob ogromnih napak pa se čas zelo enostavno izgubi. Jutri je nov dan, nova priložnost. Marsikaj imam za popraviti še iz četrtkovega treninga, saj sem bila kar nekajkrat linijsko precej stran od zamišljenega. Morala bom improvizirati. Naredila bom vse, da me zadnji nenajboljši nastopi ne dotolčejo. Vztrajam naprej, nadaljujem, dokler se vse ne poklopi. Potem bo lažje,” je dejala Štajerka.

Tekmo je sicer zaznamoval tudi padec Avstrijke Nadine Fest, ki jo je helikopter odpeljal v bolnišnico.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!