Nove žrtve cunamija smučarskih poškodb

Alpsko smučanje 12. Jan 202412:41 > 13:08 0 komentarjev
Nadine Fest
Foto: Profimedia

Vikend hitrih disciplin v Wengnu za moške in Zauchenseeju za ženske se je komaj začel, pa je karavana zaradi poškodb ostala še brez treh članov. Skupili so jo Švicar Marco Kohler, Avstrijka Nadine Fest in Francoz Alexis Pinturault.

Za Marca Kohlerja je sezona že končana. Za enega najbolj obetavnih švicarskih smučarjev, čigar poškodba je kljub zmagi na četrtkovem smuku prizadela tudi prvega zvezdnika svetovnega pokala Marca Odermatta, je bila na prvem smuku na pokalu Lauberhorn usodna poškodba kolena. Strgane križne vezi, poškodovan meniskus in natrgane stranski vezi za 26-letnika žal niso prve karierne poškodbe v Wengnu, kjer si je koleno poškodoval že pred leti.

Najnovejša žrtev med ženskami prihaja iz avstrijskih vrst. Nadine Fest je na domačem superveleslalomu v Zauchenseeju zajela vratca in zdrsnila, tudi njo so s helikopterjem odpeljali v bolnišnico. Čeprav diagnoza še ni znana, pa prvi posnetki po nesreči niso bili obetavni, saj se Avstrijka ni postavila na noge.

V zaključku superveleslalomske proge v Wengnu pa je na zadnjem skoku nadzor nad telesom izgubil še francoski šampion Alexis Pinturault. 32-letnik, trikratni svetovni prvak, je po skoku nerodno pristal na snežno površino, znova so verjetno nastradala kolena. Tudi on je potreboval helikopterski prevoz. Kot so pozneje sporočili s Francoske smučarske zveze, sta ga bolela levo koleno in levo zapestje. Odpeljali so ga v bolnišnico v Interlaknu na nadaljnje preiskave.

Visok davek

Nova sezona svetovnega pokala je sicer terjala že kar nekaj poškodb. Skupili so jo tudi Marco Schwarz, Broderick Thompson, Maria Therese Tviberg, Elisabeth Reisinger, Anja Oplotnik, Nina Ortlieb, Mathieu Favre

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!