Na uvodu v sezono do točk štirje Slovenci

Biatlon 26. Nov 202316:20 > 16:28 0 komentarjev
Jakov Fak
Foto: profimedia

Slovenski biatlonci na uvodni posamični tekmi sezone v Östersundu niso posegli po vrhunskih uvrstitvah. Do točk pa so se na najdaljši 20-kilometrski tekmi vseeno prebili Jakov Fak na 23., Lovro Planko na 31. in Miha Dovžan na 33. mestu. Anton Vidmar je zasedel 78. mesto. V ženski konkurenci je slavila Italijanka Lisa Vittozzi. Do točk je s 34. mestom prišla Lena Repinc.

Med najbolj nasmejanimi je bil v Östersundu slovenski trener Uroš Velepec, ki vodi nemško moško vrsto. Roman Rees in Justus Strelow, ta je zaostal 12 sekund, sta z odlično pripravljenimi smučmi namreč osvojila prvi dve mesti in prehitela tudi prvega favorita Norvežana Johannesa Thingnesa Boeja. Ta je lani dobil kar 19 tekem, danes pa na zadnjem strelskem postanku naredil še drugo napako in za Nemcem zaostal za 25 sekund.

Tridesetletni Rees je po 15 letih prvi nemški biatlonec v rumeni majici vodilnega v svetovnem pokalu, nazadnje pa so se Nemci dvojne zmage veselili januarja 2017 v Oberhofu.

Slovenski tabor je pokazal, da je lahko zelo blizu najboljšim, a bodo za to potrebne strelske ničle. Fak je zgrešil dva strela in zaostal 2:13 minute, Planko ob enakem izkupičku na strelišču še pol minute več. Dovžan pa je dokazal, da je imel v soboto v štafeti pri streljanju le slab dan. Danes je zgrešil le enega od 20 strelov, za zmagovalcem pa zaostal tri minute. Vidmar je zgrešil pet tarč.

Italijanka začela odlično

Najbolj zadovoljna je ob zmagi nedvomno Italijanka, pa tudi Nemki Preuss zanesljivo ni žal, da se je vrnila med biatlonke. Lani je predčasno končala sezono in izpustila tudi domače SP v Oberhofu ter se nato igrala z mislijo o koncu kariere. Danes je bila na pragu zmage.

Mlada bohinjska biatlonka Repinc je bila odlična v smučini, žal pa je na tretjem strelskem postanku zgrešila dve tarči, sicer bi se borila celo za najboljšo deseterico. Polona Klemenčič je zgrešila štiri tarče, na vsakem postanku po eno, in bila 45. Anamarija Lampič je tekmo s šestimi strelskimi napakami končala na 55. mestu, pa čeprav je bil njen čas peti najhitrejši. Živa Klemenčič je zgrešila tri strele in osvojila 68. mesto.

Anamarija Lampič
Foto: Guliverimage

Biatlonska karavana ostaja v Östersundu. Tam jo prihodnji teden od srede dalje čakajo še štafetne tekme ter oba sprinta in zasledovanji.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!