Norvežanka zlata v sprintu, Polona Klemenčič 59.

Biatlon 11. Feb 202211:59 > 12:08 0 komentarjev
Foto: REUTERS/Athit Perawongmetha

Vodilna tekmovalka v svetovnem pokalu Norveška biatlonka Marte Olsbu Roeiseland je osvojila zlato medaljo v sprintu na 7,5 km. Druga je bila Elvira Öberg iz Švedske ter bo zasledovalno tekmo začela 30,9 sekunde pozneje. Bron je osvojila Italijanka Dorotea Wierer (+37,2). Vse tri so bile brez zgrešenega strela. Polona Klemenčič je bila 59. (2:46,9), na strelišču je zgrešila dvakrat, a si je zagotovila nastop na zasledovalni tekmi. Njena sestrična Živa Klemenčič je bila 79. s tremi zgrešenimi streli (+3:59,3).

Enaintridesetletna Norvežanka, nazadnje v Pjeongčangu 2018 srebra v tej disciplini, je bil za tekmice enostavno premočan v smučini. Tako kot vseh pet prvouvrščenih je zadela vseh 10 tarč in morda ji je bila na smučeh enakovredna le Rusinja, ki pa se je po dveh kazenskih krogih morala zadovoljiti s šestim mestom.

Polona Klemenčič: Potrdila sem tudi dobro formo

Slovenski izkupiček je bil bil pod pričakovanji, saj je napovedan cilj vseh slovenskih deklet boj za 40. mesto. Od tega sta bili obe precej odmaknjeni in v svetovnem pokalu, kjer ima elita dovoljen nastop večjega števila tekmovalk, bi bili od tega še dlje. Tako pa si je Polona Klemenčič za slovo od iger priborila vsaj še nastop na zasledovanju.

Foto: Matevž Peršin

“Zelo sem zadovoljna z današnjim nastopom. Streljanje je bilo čisto in imela sem res dobre smuči. Potrdila sem tudi dobro formo, zato sem s tekmo več kot zadovoljna,” je bila po zmagi kratka Norvežanka, ki je pred tem zlato osvojila že z norveško mešano štafeto. Gre za eno najboljših tekmovalk vseh časov, ki je biatlonskemu svetu znana s SP 2020, ko je prav v vseh disciplinah osvojila kolajno.

Biatlon, sprint 7,5 km, ženske:

ZLATO: Marte Olsbu Roeiseland (Nor)
SREBRO: Elvira Oberg (Šve)
BRON: Dorotea Wierer (Ita)

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!