Za veliko večino zadnja priložnost

slovenska moška štafeta
Foto: SK

Za slovensko reprezentanco z izjemo Jakova Faka je sobota zadnji dan tekmovanj na svetovnem prvenstvu v biatlonu. Preostala sedmerica bo nastope v češkem Novem Mestu končala s štafetnima preizkušnjama. Najprej (13.45) bodo na vrsti ženske, ob 16.30 pa še moški.

Dogajanje na Moravskem se počasi bliža koncu. Vrhunec drugega konca tedna bosta sicer nedeljski tekmi s skupinskim startom, na katerih pa si je pravico nastopa od Slovencev priboril zgolj Jakov Fak. Anamarijo Lampič, Polono Klemenčič, Leno Repinc, Živo Klemenčič, Miho Dovžana, Lovra Planka in Tonija Vidmarja pa sklepni nastop čaka že danes.

Prve bodo na spomladanskem snegu na vrsti dekleta, ki se bodo na štafetno preizkušnjo (4×6 km) podale ob 13.45.

Sanje so dovoljene

“Vse si želimo še več kot deveto mesto. Ne bi bile tukaj, če si ne bi želele dobrih rezultatih. Vsak tekmovalec sanja o tem. Dale bomo vse od sebe, tako kot vedno,” pred tekmo obljublja Anamarija Lampič, ki na Češkem sicer ni ponudila rezultatskega presežka, z 28. mestom z zasledovanja pa ima vseeno najboljši izkupiček med ženskami v slovenski vrsti.

“Resetirala sem se, včeraj sem naredila dober trening streljanja za dober občutek. Na srečo sem že v četrtek popravila vtis. Upam, da še enkrat ponovim tisto iz zadnjega dela posamične štafete. Da bomo s puncami pokazale, kar znamo. Ne oziram se na to, kje bomo. Vemo, česa smo sposobne, če vse štiri opravimo najboljši nastop. Vemo, da smo lahko visoko. Ampak štafeta je nepredvidljiva tekma, zgodi se lahko karkoli,” pa pred tekmo pravi Polona Klemenčič, ki je že pozabila na neposrečen prvi del četrtkove tekme dvojic, ko je morala dvakrat v kazenski krog.

Polona Klemenčič
Foto: Profimedia

V postavi bosta še Živa Klemenčič, za katero bo to sploh prva tekma na letošnjem SP, in Lena Repinc. Vrstni red tekmovalk bo znan jutri pred tekmo.

Kmalu konec odštevanja

Enako velja tudi za moško štafeto, pri kateri pa je jasno, da jo bo odprl Miha Dovžan, zaključil pa Toni Vidmar. Vprašanje je le, kdo bo nastopil kot drugi in kdo kot tretji: Lovro Planko ali Jakov Fak. Fantje se bodo na progo podali ob 17.30.

“Do zdaj sem vse štafete dobro opravil, razen mešane tukaj v Novem mestu. Ampak sem naštudiral prihod na strelišče, tako da verjamem, da bo šlo še naprej. Skušal bom popraviti vtis prvega dne,” pravi Miha Dovžan, ki se po štirih tednih od doma že veseli odhoda proti Sloveniji.

Miha Dovžan
Miha Dovžan Foto: Profimedia

Se bo prvič letos izšlo na SP?

“Veselim se konca prvenstva, a tudi današnje tekme. Še vedno čakam piko na i prvenstvu, še vedno nisem dosegel, kar bi rad. Upam, da zadnja priložnost popravi ta vtis. S fanti nam je uspelo sestaviti že nekaj lepih štafet. Tudi sam v štafetah nastopam bolje kot v prejšnjih letih. Upam, da se ta tekma poklopi in pridemo visoko,” pa dodaja Lovro Planko.

Ob Faku, ki je že po četrtkovem nastopu dejal, da mu je prav sobota glavna cilj (in ne nedelja), bo tekmoval še Toni Vidmar. Ta je v napovedih zelo diplomatski. “Vsak bo moral narediti, tako kot znamo. Potem bomo videli, kako se bo izšlo. Težko je karkoli napovedati, saj je biatlon zelo nepredvidljiv šport. To je nekaj najtežjega. Pogoji se spreminjajo, počutje je dobro. Bomo videli.”

Planko Dovžan vidmar
Foto: Profimedia

Sobotni program na SP v Novem Mestu:

13.45 ženska štafeta (4×6 km)
17.30 moška štafeta (4×7,5 km)

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!