Italijanska zvezdnica končala ugibanja

Biatlon 8. Maj 202419:41 0 komentarjev
Dorothea Wierer
Foto: Profimedia

Biatlonska šampionka Dorothea Wierer je na novinarski konferenci sporočila, da bo svojo kariero podaljšala vsaj še za dve sezoni.

V zadnjem času se je veliko govorilo o tem, ali bo 34-letna italijanska biatlonka Dorothea Wierer nadaljevala svojo kariero ali ne. Sploh po tem, ko je lansko sezono predčasno končala že februarja – po svetovnem prvenstvu na Češkem.

Zdaj je Južna Tirolka sprejela odločitev, ki bo razveselila italijanske ljubitelje biatlona. Na novinarski konferenci je potrdila, da bo vztrajala vsaj še dve sezoni, torej do olimpijskih iger 2026, ki jih bosta gostila Cortina in Milano.

“Škoda bi bilo, da bi kariero končala na tak način. Da ne bi dala od sebe vseh 100 odstotkov. Zato želim nadaljevati kariero vsaj do olimpijskih iger v domačih krajih,” je dejala štirikratna svetovna prvakinja.

Dorothea Wierer
Foto: Profimedia

V minuli sezoni sicer ni zbrala niti ene uvrstitve na zmagovalni oder, tudi zaradi zdravstvenih težav je zimi predčasno pomahala v slovo. “To ni bila preprosta odločitev. Nadaljevanje kariere terja veliko odrekanj, a imam že načrte za treninge, ki jih opravljam v skupini ljudi, ki jim popolnoma zaupam,” je še pojasnila zmagovalka 16 posamičnih tekem v svetovnem pokalu, katerega skupni seštevek je osvojila dvakrat – v letih 2019 in 2020.

Italija bo torej biatlonsko zgodbo nadaljevala z močno zasedbo, v nedavno končani zimi je veliki kristalni globus dvignila njena rojakinja Lisa Vittozzi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!