Jeza in žalost zimske zvezdnice: zakaj nas nihče ni nič vprašal?

Biatlon 25. Apr 202421:16 0 komentarjev
Anamarija Lampič in Rico Gross
Anamarija Lampič in Rico Gross. Foto: Aleš Fevžer

Prva dama slovenskega biatlona Anamarija Lampič se je na družbenih omrežjih kritično odzvala na odločitev Smučarske zveze Slovenije, da prekine sodelovanje s trenerjem Riccom Grossom.

V zadnjih dveh sezonah je nad slovenskimi biatlonci in biatlonkami bdel nekdanji nemški šampion Ricco Gross.

V začetku meseca pa je kot strela z jasnega odjeknila novica, da Smučarska zveza Slovenije prekinja sodelovanje z Nemcem. Slednji je sicer pred uradno objavo vse skupaj razkril že nemškim medijem. “Imeli smo štiriletni načrt, a zveza mi ni podaljšala pogodbe. Razlogi naj bi bili finančni. To pomeni, da si me ne morejo več privoščiti,” je pojasnil Gross, kar je naposled zveza demantirala z besedami, da je glavni razlog nedoseganje zastavljenih ciljev.

Anamarija Lampič in Rico Gross
Foto: Aleš Fevžer

Lampič: Nihče nas nič ni vprašal

Zadeva je nato nekoliko potihnila, danes pa je vse skupaj znova nekoliko razburkala prva dama slovenskega biatlona Anamarija Lampič. Slednja se je z zapisom na družbenih omrežjih poslovila od svojega zdaj že nekdanjega trenerja, ob tem pa med vrsticami izstrelila tudi nekaj besednih puščic proti odgovornim na zvezi.

“Zelo sem žalostna, da se morava ločiti. Ne razumem kaj, kdaj in zakaj se je to zgodilo. Lahko povem le to, da nas športnikov o tej odločitvi niso vprašali prav nič. Najin cilj je bil, da bova skupaj prišla do nastopa na olimpijskih igrah. Hvala za vse, kar si me naučil. Te že pogrešam,” je v slovo in zahvalo Riccu Grossu na družbenem omrežju Instagram z žalostnimi in začudenimi čustvenčki vred zapisala nekdanja šampionka v teku na smučeh.

Kdo je Ricco Gross?

Ricco Gross je nekdanji nemški biatlonski šampion, ki je v karieri osvojil kar osem medalj na olimpijskih igrah, od tega štiri zlate.

Ricco Gross. Foto: Aleš Fevžer

Temu je dodal še devet naslovov svetovnega prvaka, skupno pa je na svetovnih prvenstvih osvojil 20 medalj. Pred prihodom v tabor slovenske reprezentance je vodil rusko in avstrijsko ekipo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!