Velika sprememba v biatlonski reprezentanci?

Biatlon 11. Apr 20247:52 0 komentarjev
Lampič Gross
Anamarija Lampič in Ricco Gross. Foto: Profimedia

Bo slovenska biatlonska reprezentanca poleti iskala novega trenerja? Smučarska zveza Slovenije naj namreč ne bi podaljšala pogodbe z Nemcem Riccom Grossom.

Kaj je razlog za to? Ricco Gross je za nemški Traunsteiner Tagblatt dejal: “Imeli smo štiriletni načrt, a zveza mi ni podaljšala pogodbe. Razlogi naj bi bili finančni. To pomeni, da si me ne morejo več privoščiti.”

Nadaljeval je: “Sodeloval sem z dvema slovenskima pomočnikoma, Janezom Maričem in Boštjanom Klavžarjem, ki sta se v teh dveh letih veliko naučila in bosta zdaj prevzela vajeti reprezentance.”

Nemški strokovnjak ni zadovoljen z odločitvijo: “Izvedel sem malo pred veliko nočjo. Trenerske službe reprezentanc za naslednjo sezono so bolj kot ne zasedene, zato trenutek res ni bil primeren.”

Gross vidi velik napredek v slovenski reprezentanci: “Napredek je viden. Anamarija Lampič je najhitrejša v karavani, Jakov Fak in Miha Dovžan sta med desetimi najboljšimi strelci. Vse to je zaradi trdega dela. Ustvarili smo dobro ekipo. Začne pa se pri trenerjih.”

Uradne potrditve pri krovni slovenski smučarski organizaciji nismo pridobili. Odgovorni so nam zatrdili, da se bo v današnjih dopoldanskih urah sestal strokovni svet panoge. Po 12. uri lahko pričakujemo sporočilo za javnost.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!