Uradno: slovenski biatlon nič več pod nemškim vodstvom

Biatlon 11. Apr 202411:29 0 komentarjev
Ricco Gross
Foto: Aleš Fevžer

Smučarska zveza Slovenije je sporočila, da je sprejela odločitev, da s koncem sezone 2023/24 prekine sodelovanje z glavnim trenerjem Riccom Grossom.

Ricco Gross je bil slovenski trener v zadnjih dveh sezonah. “Cilji glede dosežkov in sistema dela so bili postavljeni zelo visoko, pričakovani napredek pa ni bil dosežen,” so zapisali pri Smučarski zvezi Slovenije. Dodali so, da so bili rezultati na mednarodnih tekmovanjih pod pričakovanji.

Vodja reprezentanc Tomas Globočnik je pojasnil, da bo nova trenerska zasedba znana do konca aprila.

Gross je za nemški Traunsteiner Tagblatt dejal: “Imeli smo štiriletni načrt, a zveza mi ni podaljšala pogodbe. Razlogi naj bi bili finančni. To pomeni, da si me ne morejo več privoščiti.”

Gross Lampič
Foto: Aleš Fevžer

Na današnjem strokovnem svetu panoge biatlon pri Smučarski zvezi Slovenije so medtem predstavili predlog sestave tekmovalnih ekip za prihajajočo sezono.

“Spremenjena struktura ekip predvideva povečano A-reprezentanco. Ekipa fantov in deklet ostaja združena in naj bi po novem skupaj štela 12 tekmovalcev. Ta prilagoditev naj bi vzpostavila zdravo konkurenco v ekipi in prinesla boljše rezultate,” so zapisali na zvezi.

Glede na dobri uvrstitvi v pokalu narodov ima Slovenija v novi sezoni v svetovnem pokalu pravico nastopa s štirimi tekmovalkami in petimi tekmovalci.

Predlog sestave biatlonske A-reprezentance za sezono 2024/25:

Biatlonci: Jakov Fak, Miha Dovžan, Anton Vidmar, Lovro Planko, Matic Repnik, Mark Vozelj

Biatlonke: Anamarija Lampič, Polona Klemenčič, Živa Klemenčič, Lena Repinc, Kaja Zorč, Klara Vindišar

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!